Jon Tarifa; winnaar Road to Parkpop 2012 Jon Tarifa; winnaar Road to Parkpop 2012

“Dit komt het dichtste bij het beste dat me ooit is overkomen”

, Judith Laanen

Jon Tarifa; winnaar Road to Parkpop 2012

“Dit komt het dichtste bij het beste dat me ooit is overkomen”

Judith Laanen ,

Rapper en muzikant Jon Tarifa is geen onbekende meer in de Haagse muziekscene. Zo rapte hij als Mic-Nif bij hiphopgroepen NuClear Family en L4, met wie hij ook al op Parkpop stond. Nu mag hij zelf het Zuiderpark vermaken. “AAAAH! Ik ben compleet in de war!”

De finale van de Road to Parkpop wedstrijd vond vorige week zaterdag 16 juni plaats in het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen. Daar wist Jon zonder al teveel moeite het aanwezige publiek en de driekoppige jury te overtuigen. Voor de vierde keer, maar nu voor het eerst solo, staat hij zondag 24 juni op Parkpop. “Ik ben heel blij, maar ik had het niet verwacht. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Je doet je best maar daarna ligt de beslissing in handen van de jury. De andere bands waren namelijk erg goed, het niveau van de competitie lag hoog. Mijn complimenten aan alle bands die hebben meegedaan. Dit is de avond waarop bekend is geworden dat ik 416 andere bands achter me gelaten heb. Ja...wow. Ik ben sprakeloos.”

Hoe speciaal is Parkpop voor hem, nu hij er voor de vierde keer staat? “Dit komt het dichstse bij het beste dat me ooit is overkomen. Ik heb al eerder op het festival gestaan, maar met andere groepen waarin je geen volledige zeggenschap hebt. Dat is ook fantastisch, en ik koester de herinneringen die ik daaraan heb, maar dit is toch anders. Hier heb ik zelf voor geknokt, dit heb ik vanaf dag één zelf opgebouwd. ” Na zijn vertrek bij L4 vorig jaar augustus  tekende hij met zijn goede vriend Levi Silvanie, singer-songwriter uit Curacao, bij het label One Way Melodies. “We dachten: laten we het gewoon proberen.” Hij werkte mee aan Silvanie’s album en bracht in augustus 2011 zijn eerste catchy single ‘So right’ uit, waarop de Haagse zanger Robin Brock het refrein zingt.

Robin Brock vult “uiteraard” Tarifa en band aan op Parkpop. Maar daar wil Tarifa het niet bij laten, qua banduitbreiding heeft hij namelijk grootste plannen voor zijn eerste grote optreden: “Het staat nog niet vast, maar ik wil ook nog een blazerssectie erbij. We hebben al een trompettist maar nog een trompettist en een extra saxofonist voegt wel wat moois toe, denk ik. Ik neem ook Levi Silvanie mee zondag. De band zal sterker zijn.”

Toen Tarifa jonger was en net naar Nederland was verhuisd vanuit Albanië, maakte het optreden van de hiphopgroep De La Soul enorme indruk op hem op Parkpop. “Ik weet niet meer welk jaar het was, maar wel dat ik helemaal vooraan stond. Ik bewonderde ze enorm. Ik weet ook nog dat ik omkeek en alleen maar publiek zag. Ik wilde ook zo graag een keer op dat podium staan. Dat was toen al mijn droom. Ik kon toen alleen nog maar abc-rijmschema’s maken, ik was een totale amateur. Maar nu is het 2012 en heb ik die droom min of meer vervuld.” We zijn er nog niet, hoor. Tarifa wil ook nog Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz platspelen. “Maar hee, step by step!”

Wij bij 3voor12 Den Haag hebben nog een tip voor Tarifa, die toevallig al eens met mede-Parkpopartiest Blitz the Ambassador heeft samengewerkt voor het nummer ‘Back to you’ toen hij nog in L4 zat: kunnen we nog een jam verwachten? “Ja, maar dat zal wel backstage gebeuren.” Niet frontstage? “Hee, dat is eigenlijk een enorm goed idee. Daar had ik nog niet aan gedacht. Hij is een geweldige gast. Zijn band is echt te gek. Hij is een motiverende MC, ik bewonder hem.”

Jon Tarifa speelt om 17.50 uur op de Staedion Stage

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag