Jon Tarifa is terechte winnaar Road to Parkpop

Haagse mc swingt de pan uit

Annelies van Es | Foto’s: Michella Kuijkhoven ,

Ieder jaar krijgt een nog onbekende artiest de kans zich te presenteren op een van de podia van Parkpop. Speciaal daarvoor is in 2006 de Road to Parkpop in het leven geroepen. Geselecteerd uit meer dan vierhonderd inzendingen en nu de winnaar van deze competitie mag Jon Tarifa zich op de vroege avond presenteren op de Staedion Stage.

GEZIEN
Jon Tarifa, Parkpop 2012 (Staedion Stage), zondag 24 juni om 17.50 uur

MUZIEK
Tarifa is geen onbekende in Den Haag en hij heeft al drie keer eerder op Parkpop gespeeld. In 2006 speelde hij met de hiphopgroep NuClear Family en in 2008 en 2009 stond hij in het Zuiderpark met L4. Vandaag mag hij, onder zijn eigen naam, zijn muziek bekend maken bij een groter publiek. Tarifa mixt hiphop met semiakoestische muziek en af en toe horen we zelfs een vleugje jazz.

PLUS
De Haagse rapper/dichter weet vanaf de eerste minuut te overtuigen. Zijn enige single ‘So right’ met de vocalen van Robin Brock valt goed in de smaak bij het publiek. De zon schijnt een beetje en de Parkpoppers swingen en genieten van de muziek. Zijn begeleidingsband heeft er merkbaar zin in en maakt het plaatje compleet. Zoals eerder aangekondigd heeft Jon Tarifa vandaag beelden geschoten voor zijn nieuwe videoclip behorende bij het nummer ‘Focus’ en dat zal vanwege de toch nog gekomen zonnestralen en het enthousiaste publiek een mooi plaatje opleveren.

MIN
Als winnaar van de Road to Parkpop krijg je maar twintig minuten speeltijd. Dat is jammer, want de muziek valt in de smaak en ondanks zijn onbekendheid bij het overgrote deel van het publiek krijgt hij ze in de kleine twintig minuten wel allemaal op zijn hand. Er wordt geklapt meegezongen en smaakt naar meer.

CONCLUSIE
Jon Tarifa weet in 20 minuten tijd een goede show neer te zetten. Het klinkt als een klok en swingt de pan uit. Een terechte winnaar van de Road to Parkop.

CIJFER
7,5

Tags