Hilarische taferelen bij eerste Popgroup Olympics Hilarische taferelen bij eerste Popgroup Olympics

UnseeN PerceptioN trekt letterlijk aan langste eind

, Frank Veldkamp, Judith Bronswijk en Ramond Jaggessar | Foto’s: Ramond Jaggessar en Nike Liscaljet

Hilarische taferelen bij eerste Popgroup Olympics

UnseeN PerceptioN trekt letterlijk aan langste eind

Frank Veldkamp, Judith Bronswijk en Ramond Jaggessar | Foto’s: Ramond Jaggessar en Nike Liscaljet ,

Tijdens Kaderock vond zaterdag 2 juni voor het eerst de Popgroup Olympics plaats. Het doel? Een optreden om 19.00 uur op het hoofdpodium van het festival. Hoe kon je dat winnen? De meeste punten verzamelen met onderdelen als de karaoke-rodeo, een mudslide of de popquiz. Niet zelden gaat het er hard en fanatiek aan toe bij de verschillende spelonderdelen. Uiteindelijk is het de metalband UnseeN PerceptioN die er met de prijs vandoor gaat.

Het is een wel een ietwat chaotische bedoening zo’n Olympisch evenement en voor de toeschouwers is het lastig om bij te houden wie van wie wint en waarom. Op de popquiz en het finalespel na, beslaat niet elke ronde één spelonderdeel. Tijdens de eerste vier ronden lopen de onderdelen Mudslide, Dodge The Bouncer, Karaoke Rodeo en Slachtgitaar door elkaar heen. De vijfde ronde is de Popquiz waarna tot slot het finalespel wordt gespeeld. De verschillende onderdelen zorgen voor hilarische taferelen. Zo is het een uitermate komisch gezicht om een zanger bloedserieus een Spice Girl liedje ten gehore te zien brengen, terwijl hij op een dol varken tracht te blijven zitten. Deze Karaoke Rodeo is een heftig onderdeel waar maar weinigen zonder kleerscheuren vanaf komen. Of op zijn minst niet zonder deuk in de ego.

Een gladde balk, muzikanten uit twee rivaliserende bands en opblaasgitaren. Zie daar de ingrediënten voor Slachtgitaar! De meeste deelnemers hebben al de grootste moeite met het op de paal klimmen en dan moeten de grootste uitdagingen nog beginnen: erop blijven staan én proberen je tegenstander er met je luchtgitaar af te meppen. Het is vooral een vallen en opstaan op de mat, maar publiek en deelnemers worden door de enthousiaste presentator prima vermaakt. Pas echt oorlog wordt het bij het Dodge The Bouncer spel. Daar vallen de rake klappen. Al met al niet voor mietjes, zo’n Olympische strijd, maar er staat dan ook veel op het spel. Nadat de bands klaar zijn met de onderdelen, kan de rest van het publiek zich ook nog even wagen aan een onderdeel.

Bij de laatste ronde van de Pop Group Olympics komt het tijdens de popquiz aan op de muzikale kennis van de deelnemers. Tien geluidfragmenten passeren de revue en het is aan de deelnemende bands om de juiste artiest en titel op te schrijven. Terwijl een bandje vals speelt met Shazam en Wikipedia op de smartphone, fluisteren 3voor12 Den Haag medewerkers hier en daar een antwoordje toe aan degenen die het op eigen kracht proberen. Want om het antwoord op de bonusvraag te weten (hoe heetten de vrouw en dochter van Elvis Presley) moet je toch echt wel van de leeftijd van de gemiddelde zure 3voor12-recensent zijn.

De drie bands die in de vijf rondes de meeste punten hebben verzameld, mogen meedoen aan het finalespel. Hierbij moesten de bands zoveel mogelijk mensen aan een lint krijgen en ze taggen door ze te markeren met een viltstift. Met maarliefst 93 mensen is UnseeN PerceptioN de uiteindelijk winnaar en mag de metalband op het hoofdpodium van Kaderock spelen. De Popgroup Olympics zijn al met al een leuke toevoeging aan het festival waarbij bovendien nog hard gestreden werd om die laatste podiumplek. Wat ons betreft volgend jaar weer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag