Film It Yourself: Bettie Serveert en Splendid op Parkpop Film It Yourself: Bettie Serveert en Splendid op Parkpop

Download de app en film mee

, Redactie 3voor12 Den Haag

Film It Yourself: Bettie Serveert en Splendid op Parkpop

Download de app en film mee

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Zondag vindt in het Zuiderpark de 32e editie van Parkpop plaats. 3voor12 Den Haag is er uiteraard ook bij om uitgebreid verslag te doen, maar net als op het Life I Live Festival doen we dit jaar ook nog wat extra. Er gaat namelijk gefilmd worden bij de concerten van Bettie Serveert en Splendid (foto). En niet alleen door ons, maar ook door jou. Het filmen gebeurt namelijk volgens het Film It Yourself (FIY) concept, waarbij het publiek filmt en alle beelden worden samengevoegd tot één clip. Dus download de FIY app en film mee!

Wat is Film It Yourself?
Film It Yourself is het community film platform van de VPRO. Samen met jullie willen we bij zoveel mogelijk concerten behalve het geluid ook het beeld verzamelen om zo bijzondere artiesten een nog groter publiek te kunnen bieden. Jij filmt met je mobiel, wij doen een goede geluidsopname van het optreden erbij, FIY maakt er automatisch een clip van het concert van.

Film It Yourself op Parkpop

Tijdens Parkpop zal 3voor12 Den Haag bij twee optredens het Film It Yourself concept toepassen. Allereerst bij het optreden van Splendid, om 13.10 uur op de Staedion Stage. Daar filmen we het nummer ‘The beach’. Om 16.55 uur verzamelen we bij de Jupiler Stage voor het optreden van Bettie Serveert, waar we het nummer ‘Palomine’ zullen filmen. Nu is het zo dat hoe meer mensen er mee doen met filmen, hoe leuker het eindresultaat zal worden. Dus doe vooral mee. Hieronder staat beschreven hoe je mee kunt doen aan Film It Yourself.

Hoe gaat het in zijn werk?
- Allereerst heb je een iPhone nodig. Film It Yourself werkt via een applicatie, die op dit moment nog het beste werkt op een iPhone. Ga naar de App Store en download de applicatie.
- Ga om 13.10 uur naar het optreden van Splendid en/of om 16.55 uur naar dat van Bettie Serveert. Bij Splendid wordt het nummer ‘The beach’ (zevende nummer van de set) gefilmd, bij Bettie Serveert is dat ‘Palomine’ (tweede nummer van de set). Splendid zal voorafgaand aan het nummer even waarschuwen dat er begonnen kan worden met filmen. Bij Bettie Serveert is het opletten geblazen, het eerste nummer loopt namelijk over in het tweede nummer, dus houd je mobiel al tijdens het eerste nummer paraat. Film bij voorkeur het volledige nummer.
- Upload na afloop je video(‘s) met de FIY app. Dit hoeft niet meteen al tijdens het festival, maar mag ook lekker thuis met je WiFi verbinding.
- 3voor12 Den Haag verzamelt alle filmpjes en maakt er een interactieve FIY player die je overal kunt embedden. Deze zal in de loop van de week verschijnen op de website.

Heb je nog vragen? Stuur ons dan vooral even een mailtje, redactie@3voor12denhaag.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag