Eindelijk vergunning voor Club PIP Eindelijk vergunning voor Club PIP

5-jarig bestaan wordt gevierd op 24 november

, Remco van der Ham

Eindelijk vergunning voor Club PIP

5-jarig bestaan wordt gevierd op 24 november

Remco van der Ham ,

Goed nieuws voor stichting PIP. Een jaar geleden moest Club PIP aan de Bink36 worden gesloten wegens het ontbreken van een horecavergunning, maar deze week maakte de organisatie bekend dat nu alle vergunningen binnen zijn en Club PIP vanaf nu weer op volle toeren kan draaien.

Stichting PIP werd in 2007 opgericht door David Schoch en Steven van Lummel om zo een positieve bijdrage te leveren aan het culturele klimaat in Den Haag. Op het podium van de voormalige kazerne worden sindsdien clubavonden, exposities, uiteenlopende workshops en cultureel kritische debatten georganiseerd. Daarnaast biedt PIP ook ruimte voor startende kunstenaars en ondernemers, repeterende bands, een zeefdrukkerij, een houtwerkplaats en verschillende dansgroepen. Schoch en Van Lummel hebben in de afgelopen jaren met veel hulp, intensieve samenwerking en enthousiasme PIP met minimale subsidie weten uit te bouwen tot een onmisbare plek in Den Haag.

Na jaren vanuit een gedoogsituatie geopereerd te hebben werd de locatie gesloten vanwege de ontbrekende horecavergunning. De organisatie besloot een jaar de tijd te nemen voor een doorstart en zette de activiteiten op een laag pitje. We vroegen de heren waarom het allemaal zo lang heeft geduurd. “Het probleem zat hem er vooral in dat de Bink36 een nieuwe plek is. Een gebouw die van een kantoorhoudende functie naar een publieksruimte veranderden in een gebied 'de Binckhorst' waar allerlei plannen voor zijn gemaakt. Door de wisseling van de functie op het pand heeft het zolang geduurd. Denk aan als er op de andere verdieping iets niet in orde is dan kan de aanvraag ook nog niet behandeld worden.”

Nu de gemeente PIP de noodzakelijke vergunningen heeft verleend kan de organisatie weer vooruit en PIP voert vanaf nu weer een volle programmering in de club. “Er zal in ieder geval één keer per maand groots worden uitgepakt met meerdere podia, originele aankleding en topartiesten. Vervolgens wordt er naar toe gewerkt om wekelijks activiteiten te organiseren.“ Hiervoor wordt samengewerkt met de meest vernieuwende lokale, landelijke en internationale acts en organisaties. Ook zal regelmatig het podium aan uiteenlopende organisaties en jong talent ter beschikking worden gesteld. Op 24 november wordt het verlenen van de vergunningen aan PIP groots gevierd tijdens het 5-jarig jubileum.

BAKK & PIP present: The Amazing Run In The Tube
De PIP pakt vanavond meteen weer goed uit met ‘BAKK & PIP present: The Amazing Run In The Tube’. Van 23.00 tot 5.00 uur staan in de PIP Kazerne onder andere Topless, Paul du lac, Pametex, Gustav Goodstuff, Still Serious Nic, Casper Tielrooij en Benn Penn op het programma. Kaarten kosten 10 euro.

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag