Een reisje terug èn vooruit in de tijd met The Asteroids Galaxy Tour

Pakkende bubblegumpop met een rauw jaren '70 randje

Marije Pluym | Foto’s: Jan Rijk ,

Wie nog nooit van The Asteroids Galaxy Tour heeft gehoord, heeft het afgelopen jaar onder een stoeptegel geleefd. Onder aanvoering van zangeres Mette Lindberg en producer Lars Iversen scoorden de Denen een vette hit met het nummer 'Heart attack' en met een beetje hulp van een groot biermerk en een reclame voor de iPod Touch kwamen ook 'The golden age' en 'Around the bend' in de charts terecht. Met hun ietwat futuristische, funky, pop noir sound stond de band al op Pinkpop en Roskilde. Nu is het de beurt aan Parkpop.

GEZIEN
The Asteroids Galaxy Tour, Parkpop 2012 (Jupiler Stage), zondag 24 juni om 18.15 uur

MUZIEK
De muziek van The Asteroids Galaxy Tour zou zo als soundtrack onder een aflevering van Starsky en Hutch of één van de Shaft-delen geplakt kunnen worden. De Denen nemen je mee terug naar de tijd waarin Curtis Mayfield, Isaac Hayes, James Brown en de blaxploitationfilms groot waren. Mette Lindberg paradeert al heupwiegend met gouden microfoon en in een glitteroutfit over het podium terwijl de trompettist als een soort Piet Pornosnor zijn klanken de lucht in toetert. Geholpen door wat samples en het heliumstemmetje van zangeres Mette weet The Asteroids Galaxy Tour een hele eigen sound te creëren. Pakkende bubblegumpop met een rauw jaren '70 randje.

PLUS
Als je als band al wat radiohits op je naam hebt staan is het op een festival als Parkpop met een heel gemêleerd publiek misschien wat makkelijker scoren dan wanneer niemand je muziek nog gehoord heeft. The Asteroids Galaxy Tour krijgt met haar hits vrij makkelijk de voetjes van de drassige festivalvloer. Dat betekent niet dat de band zich er makkelijk vanaf maakt. Lindberg en consorten zetten alles op alles om het iedereen naar de zin te maken. Wapperend met haar wimpers windt de blonde zangeres iedereen op het festivalterrein om haar vinger.

MIN
De band heeft de afgelopen jaren heel hard gewerkt en heel veel getourd. Dat lijkt nu een beetje zijn tol te eisen. De stem van zangeres Lindberg is heel eigen en apart, maar af en toe ook niet helemaal zuiver en de band lijkt zichzelf continu op te moeten peppen om het publiek dat te kunnen geven waar het voor gekomen is. Eerdergenoemde hits worden door de Parkpopgangers letterlijk opgevreten maar met de wat minder bekende nummers lijkt de band na een tijdje een beetje in herhaling te vallen.

CONCLUSIE
Dat The Asteroids Galaxy Tour geen eendagsvlieg is heeft de band inmiddels bewezen. Ze zijn één van de grootste publiekstrekkers van deze editie van Parkpop, maar misschien wordt het tijd voor een wat langere vakantie zodat er weer helemaal opgeladen aan een nieuwe Galaxy Tour begonnen kan worden.

CIJFER
7,5

Tags