Cd-recensie: F - ‘Famous’ Cd-recensie: F - ‘Famous’

F houdt zich braaf aan CRC

, Loïs Koot

Cd-recensie: F - ‘Famous’

F houdt zich braaf aan CRC

Loïs Koot ,

De Haagse band F kwam in 2010 met het Continu Release Concept (CRC). Dit houdt in dat F elke zes weken een single mèt videoclip uitbrengen. Daar hebben ze zich strak aan gehouden, waarna het tijd was dat hun album ‘Famous’, met twaalf nummers die op één na (een cover van Lady Gaga) een clip hebben, werd uitgebracht.

De nummers van F zijn een mix van hiphop, rap, rock en funk en behalve dat er in het Engels wordt gezongen, schromen de twee zangers niet om er ook een schepje Nederlands aan toe te voegen. De nummers op het album, zoals de lekker in het gehoor liggende tracks ‘Fris en fruitig’, ‘Famous’, ‘Feesje’ en ‘Fake it’, beginnen allemaal met een f. Dat de band onder de naam F door het leven gaat, kan dan ook geen toeval zijn.

Het nummer ‘Fantastiez’ werd al eens eerder uitgebracht, maar de heren wilden de zomerhit nog een boost geven en dat is gelukt. In de clip hebben de mannen neonzwemkleding aan terwijl ze in de branding zitten. De zomerse dag eindigt in een wilde zoenscène tussen rapper Damion Grey en zanger Nik van den Berg.  Door aan het nummer een rood pepertje toe te voegen, resulteert dat in een snellere, zomerse versie van ‘Fantastiez 2011’.

Het laatst uitgebrachte nummer is ‘Famous’, een echte rocktrack met sterke tekst, opzwepende instrumentatie en dat alles met rap erdoorheen. Alleen F weet hoe ze hier een sterk nummer van kunnen maken. Terwijl ‘Famous’ een donkere track is, is ‘Feesje’ het totaal tegenovergestelde. In de clip spelen kleine kinderen die op een feestje zijn de hoofdrol. Hier worden de twee talen weer in het nummer verweven en is er ook een goede opbouw tussen de twee zangers. Grey rapt er zwaar op los, maar Van den Berg is relaxt, totdat tsja.. de alcohol niet te vinden is.

Op de cd staan twee nummers die niet met de letter f beginnen. ‘200F’ en een cover van ‘Born this way’ van Lady Gaga. Ongetwijfeld is ‘Born this way’ door veel meer bands gecoverd, maar wederom weet F met een funky twist het nummer eigen te maken. Voor diegene die wensen dat de zomer, die nog niet eens is begonnen, alweer voorbij is, heeft F ook een speciaal kerstnummer ‘First of noel’, dat doet denken aan warme, maar afschuwelijke truien en overdreven happy family taferelen. Inmiddels is de band sinds het uitbrengen van dit album alweer vrolijk bezig met de volgende reeks singles die hopelijk ook weer op een nieuw album verzameld gaan worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag