Amy Macdonald straalt op Parkpop Amy Macdonald straalt op Parkpop

Het festivalleven zoals het hoort te zijn

, Loïs Koot | Foto’s: Jan Piet Hartman

Amy Macdonald straalt op Parkpop

Het festivalleven zoals het hoort te zijn

Loïs Koot | Foto’s: Jan Piet Hartman ,

Met de hits ‘This is the life’, ‘Mr Rock & Roll’ en ‘Don’t tell me that it’s over’ wist Amy Macdonald het Nederlandse publiek al in 2008 in te pakken. Twee weken geleden is haar nieuwe album ‘Life In A Beautiful Light’ uitgekomen en dat werd gevierd met een optreden op Parkpop.

GEZIEN
Amy Macdonald, Parkpop 2012 (Staedion Stage), zondag 24 juni om 20.30 uur

MUZIEK
De Schotse staat in een glitterjurkje op het podium en maakt met haar akoestische gitaar stoere, maar vrouwelijke muziek. Amy Macdonald heeft al aardig wat hits gehad en die brengt ze dan ook graag ten gehore.

PLUS
Het duurt even voordat het publiek de smaak heeft te pakken, maar bij ‘Mr. Rock & Roll’ gaan de handen de lucht in en zingt het publiek zachtjes mee. Tussen de jonge meiden die tegen het hek gedrukt staan, is er ook een oudere man die hopeloos verliefd is op Macdonald. Het is hem gelukt om over het hek te klimmen maar wordt snel weer terug gestuurd. Hij heeft zijn doel bereikt, Amy glimlacht naar hem. De Schotse zangeres heeft een krachtige stem die goed naar voren komt. Als zij akoestisch nog een toegift geeft, zijn alle mensen die op het grasveld van het Zuiderpark staan om. Wat een strot heeft dat stoere Schotse onschuldige meisje met haar bleke huid en bruine haren.

MIN
Het ziet er naar uit dat Amy haar kunstje doet en weer weg is. Meer afwisseling qua nummers zou daarnaast ook geen straf zijn, zoals de door de gitarist gespeelde ruigere roff onder ‘This is the life’.

CONCLUSIE
Macdonald kan zingen, gitaar spelen en nummers schrijven. Ze heeft nou eenmaal lekker in het gehoor liggende muziek en teksten die gemakkelijk mee te zingen zijn. Ook weet ze tijdens het zingen met haar blikken de voorste rijen warm te maken. Toch zou meer afwisseling leuk zijn, want als zij een akoestisch nummer doet hangen alle monden wagenwijd open.


CIJFER
7

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag