Speciale editie Jägerland tour op Haagse strand Speciale editie Jägerland tour op Haagse strand

Relaxte avond met gezellige sfeer op het terrein van F.A.S.T.

, Liza Kleijberg | Foto's: Anonymous Gentlemen

Speciale editie Jägerland tour op Haagse strand

Relaxte avond met gezellige sfeer op het terrein van F.A.S.T.

Liza Kleijberg | Foto's: Anonymous Gentlemen ,

Al maanden tourt het Jägerland festival door Nederland. De tour heeft zijn sporen onder andere al achtergelaten in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Nu was de beurt aan Den Haag waar het surfdorp F.A.S.T was afgehuurd voor de special beach edition van Jägerland tour. Want wat is nou fijner dan om met dit zomerse weertje los te gaan op de stranden van Scheveningen?

Het veelzijdige terrein van het dorp is tijdens deze editie een must. De tent waar het feestje los gaat is namelijk erg klein. En buiten de tent is het geluid te slecht om er goed op te kunnen dansen. De skaters en hipsters vinden hun plek op de skateramp midden op het terrein. Anderen relaxen bij het kampvuur. En een groepje blijft op de houten tribune zitten en genieten van de redelijk warme zomeravond en kletsen wat bij. In het café-restaurant is een hoek ingericht waar een aantal haarstilisten het haar van vrijwilligers in het publiek flink bewerken tot bizarre coupes.

Ook is er op het terrein een klein buitenpodium. Hier opent de Rotterdamse postpunk/new wave band Rats on Rafts de avond met de première van hun nieuwe videoclip 'Patient'. De clip bestaat uit amateurbeelden van de afgelopen vier jaar; hun reizen, feesten en optredens. Met als resultaat een enorm amateuristisch filmpje dat qua hyperactiviteit perfect aansluit bij het nummer. Nog nagenietend van hun eigen clip schuifelen de bandleden langzaam achter hun instrumenten. Al snel blijkt dit slechts een act, want ze zetten een keiharde set neer. De zanger experimenteert veel met de stemvervormer en de gitarist zorgt ervoor dat er amper pauzes vallen tussen de verschillende nummers. Hierdoor blijft het publiek dansen.

Het gat tussen en buiten- en binnenprogramma is groot. Selamat Makan Soundsystem staat nog niet klaar na het optreden van Rats on Rafts, waardoor de stilte moet worden opgevuld met nummers als 'Can’t touch this' van MC Hammer. Dit matcht totaal niet met de line-up. Als het duo dan eindelijk start ontstaat er direct een mellow sfeer. De muziek met Afrikaanse invloeden is redelijk dansbaar, maar voornamelijk om bij te relaxen. De partytent staat pas echt vol wanneer Nacho Patrol, een project van de Haagse elektro producer Legowelt, achter de draaitafel staat met naast hem een klarinetspeler. De live act van deze speler voegt een bijzondere en vrolijke klank aan het geheel toe.


Jan van Kampen, Haagse dj bij agency Dekmantel, volgt het stel op. Daarmee wordt de avond nog een tikkie steviger. De gewilde harde bassen en elektrobeats van zijn set dreunen over het terrein. Buiten wordt het steeds rustiger, maar binnen blijft het feestje doorgaan tot 4.00 uur. De harde elektro bleef dus lang uit, de strandeditie van de Jägerland tour verliep hierdoor voornamelijk gezellig en relaxed.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag