Perfecte omstandigheden bij The Grind Perfecte omstandigheden bij The Grind

Eerste editie beachfestival groot succes

, Liza Kleijberg | Foto's: Anonymous Gentlemen

Perfecte omstandigheden bij The Grind

Eerste editie beachfestival groot succes

Liza Kleijberg | Foto's: Anonymous Gentlemen ,

Een helder blauwe lucht, zomerse temperatuur, geen spatje regen en een prachtige zonsondergang. Iets dat je bijna niet kunt voorstellen na al die grauwe dagen, maar vrijdagavond 29 juni was dit tijdens de eerste editie van beachfestival The Grind bij strandclub Naturel in Scheveningen toch echt het decor van een heel goed feestje.

De live act van deze avond staat om 22.00 uur op het podium. Herkenbaar aan de  muts op zijn hoofd en de skibril om zijn nek: Def Rhymz. Met tophits uit de jaren 90 als ‘Schudden’, ‘Ze zitten me achterna’ en ‘Doekoe’ zorgt hij ervoor dat het publiek lekker los gaat. Iedereen zingt de nummers luidkeels mee en de toepasselijke dansjes mogen daarbij niet ontbreken. De tweede keer dat ‘Schudden’ wordt gedraaid kan Def Rhymz het niet laten om toch even door het publiek heen te rennen. Verschillende meisjes ontkomen er niet aan en krijgen een lik over hun wang.

De Haagse italo-act Topless, vandaag zonder zanger Paja, weet een goede brug te slaan na het hysterische optreden van Def Ryhmz. De set wordt gestart met eighties hits die al snel overgaat in old school hiphop. Het tempo wordt flink opgevoerd. Van de oldschool hiphop gaan we over naar de populaire rapper Drake, een overgang naar dubstep gemixt met oude en nieuwe R&B nummers volgt en weer terug naar de hiphop. Het publiek kan ze aan en danst wild mee. Dan neemt de Dj Abstract het over. Dubstep gemixt met house krijgt de overhand. Bekende nummers als ‘Sweet shop’ van Flux Pavillion maken het feestje af.

Maar er staat ons nog veel meer te wachten. Drie dagen geleden werden zij bevestigd op de evenementpagina van The Grind op Facebook: The Partysquad. Dj Jerry, Futtize en MC Ruben breken de tent af. Bijna letterlijk. Het publiek danst op stoelen, tafels en banken waarbij er een paar het begeven onder het gewicht. Ook het zwembad is weer vol met dansende mensen die los gaan op bekende house en popnummers waarbij er telkens naar een geweldige climax wordt gewerkt waarna het publiek staat te springen.

Jeff Solo sluit de avond af met een goede, relaxte house set. Het publiek komt een beetje bij, een enkeling vertrekt en loopt met een nat shirt en blote voeten over het zand van Scheveningen en kan voldaan terugkijken op een hete zomernacht.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag