Life I Live concept uitgebreid met Europees cultureel festival Life I Live concept uitgebreid met Europees cultureel festival

Eerste The European Life I Live op 8 september

, Remco van der Ham

Life I Live concept uitgebreid met Europees cultureel festival

Eerste The European Life I Live op 8 september

Remco van der Ham ,

Op 29 april 2011 vond de eerste editie van het Life I Live Festival plaats in de Haagse binnenstad, een nieuw festival met de nadruk op een kwalitatief muziekprogramma. Bij organisator Prooost leefde al meteen de ambitie om onder het concept van Life I Live meerdere evenementen de organiseren. Het eerste resultaat van deze ambitie is The European Life I Live dat op zaterdag 8 september voor het eerst plaats vindt.

Het evenement is een eerste stap naar een meerdaags internationaal festival. Arthur Pronk van Prooost legt uit: “We organiseren dit jaar eigenlijk een soort preview op het festival. We willen een voorproefje geven van hoe het festival er over een paar jaar uit moet gaan zien. Voor deze editie zullen we ook veel ambassades en internationale organisaties uitnodigen en deze zo voor de komende edities bij het festival proberen te betrekken. Het is een bescheiden maar sympathieke eerste stap.” Het festival vindt dit jaar plaats op de Lange Voorhout. “Het is wel de bedoeling dat het festival uit gaat groeien naar meerdere locaties, zoals bijvoorbeeld bij het Life I Live Festival het geval is.”

Het naast elkaar bestaan van het Life I Live Festival en nu The European Life I Live zal volgens Pronk niet voor verwarring zorgen. “Life I Live is meer een label waar meerdere initiatieven onder kunnen vallen. Het is ook de bedoeling om de verschillende evenementen aan elkaar te koppelen. Zo behoort bijvoorbeeld een podium met een Europees karakter op het komende Life I Live Festival tot de mogelijkheden. Met het Life I Live Festival hebben we de afgelopen jaren al een goede naam opgebouwd. Het is dus ook handig om die naam in te zetten en niet weer bij nul te beginnen. Zo kunnen de verschillende evenementen elkaar juist versterken.”

Of het evenement volgend jaar al uit kan groeien tot een volwaardig meerdaags evenement is niet zeker. “Dat is misschien nog iets te snel, maar dat hangt ook deels af van de reacties op deze editie. Dit is een opwarmer en we gaan in ieder geval aan de slag met de constructieve kritiek die we hier op krijgen. Maar eigenlijk is een evenement nooit helemaal af.” Het programma zal dit jaar nog voornamelijk uit muziek bestaan. “In de toekomst willen we het programma wel breder trekken. Voor dit jaar hebben we twee muziekpodia staan. Eén met klassieke muziek en één met popmuziek, jazz en singer-songwriters. De muzikanten zijn afkomstig uit verschillende Europese landen.” Uiteindelijk wordt het evenement als een reis door Europa waarbij je jezelf steeds in een ander Europees land waant. “Maar het wordt geen landenbeurs met allemaal reisfolders. Het gaat om de ervaring.”

Binnenkort wordt het programma van The European Life I Live bekend gemaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag