3voor12 Den Haag tipt Plein Open 3voor12 Den Haag tipt Plein Open

Vijf acts die je niet mag missen!

, Redactie 3voor 12 Den Haag

3voor12 Den Haag tipt Plein Open

Vijf acts die je niet mag missen!

Redactie 3voor 12 Den Haag ,

Aanstaande zaterdag, 21 juli, treedt een keur van nieuwe en bekendere Haagse bands op tijdens het Plein Open festival in de Haagse binnenstad. De redactie van 3voor12 Den Haag boog zich over het programma en zet vijf bands op een (alfabetisch) rijtje die je niet mag missen!

Atlantic Attraction

Atlantic Attraction Paard van Troje 9 mei 2012

Atlantic Attraction Paard van Troje 9 mei 2012

De jury van de Grote Prijs van Zuid-Holland omschrijft de nummers van Atlantic Atraction als pakkend en het samenspel als zeer strak. Het leverde de band de eerste prijs op in deze belangrijks bandwedstrijd. Na eerder verkozen te zijn tot Hollandsche Nieuws en Local Hero staat het viertal eerder dit jaar een aantal keer in het voorprogramma van Young The Giant, waarbij ze volgens menig recensent en bezoeker meer indruk maken dan het hoofdprogramma. De frisse indierockband heeft goed in het gehoor liggende songs en de nieuwe single 'Rye' bewijst dat Atlantic Attraction zowel op een festival als in een club prima op zijn plaats is.

Bibi Espina

Bibi Espina

Bibi Espina

De Nederlands/Chileense Bibi Espina is al sinds haar 15de bezig met het zingen en schrijven van liedjes. De nummers zijn grotendeels autobiografisch maar ook andermans verhalen en fictie zijn een bron van inspiratie voor de teksten van Bibi Espina. De muziek is onder de noemers reggae, soul en pop te scharen, maar bovenal maakt Espina lekkere luistermuziek waar de Plein Binnen bezoeker ook goed op kan dansen. Een charismatische verschijning die de luisteraar weet in te pakken met een dansbare en een opzwepende show inclusief wegdroom momenten.

Ed Struijlaart

Ed zet twee jaar geleden zijn carrière en eigen huis opzij om zich volledig op zijn eerste soloalbum te richten. Het resultaat mag er zijn: debuutalbum 'Head, Heart and Hands' is een mix van feelgood pop met een randje blues en wordt door de pers omschreven als catchy, geloofwaardig en kwalipop. Na het eerder uitbrengen van de singles 'Face Down' en 'So Not You, So Not Me' moet zijn nieuwe single Woman (Stuck in the Middle) voor nog meer naamsbekendheid gaan zorgen. Een singer-songwriter die wordt bijgestaan door topmuzikanten en de Plein Open bezoeker gaat omarmen met een setlist vol parels.

Fexet

Fexet op Westerpop 2011

Fexet op Westerpop 2011

De jonge honden van Fexet maken melodieuze punk in de traditie van bands als NoFX en Bad Religion en hebben dit jaar hun nieuwe EP 'State of Mind' uitgebracht. Een plaat met zes pakkende, opzwepende nummers. De band is niet alleen in Den Haag geliefd, maar speelde al een paar keer in het buitenland en in het voorprogramma van NoFX. Het strakke samenspel van dit viertal, hun energieke performance en het enthousiasme op het podium zorgen ervoor dat je dit optreden niet mag missen.

Monomyth

Monomyth, 013 Tilburg 24-03-2012

Monomyth, 013 Tilburg 24-03-2012

Hoewel Monomyth nog niet lang bestaat en het aantal optredens tot nu toe op de vingers van één hand te tellen is, klinken ze zeker niet als een beginnende band. De band is gevormd met leden uit The Polar Exploration Ship, Gomer Pyle, The Incredible Stacks en Alkaloid en weet dus niet alleen hoe ze moeten spelen maar ook hoe ze het publiek moeten inpakken. De muziek van Monomyth omschrijft zich het beste als stoner- of psychedelische rock maar onderscheidt zich door subtiele toevoegingen van toetsen en elektronica. Een show vol elektronische verrassingen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag