B Sharp en Mullet winnaars Talent Event 2012

Finale vierde editie Talent Event in uitverkocht Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Onder luid applaus van 1100 bezoekers roept de jury de jonge Haagse band B Sharp uit tot winnaar van Talent Event 2012. Naast een bedrag van 500 euro wint de band opnametijd in de Basementstudio, veel media-aandacht en optredens op zeven Haagse festivals.

De jury toonde veel waardering voor alle zes de finalisten, maar koos uiteindelijk voor B Sharp omdat de band zowel op het gebied van instrumenbeheersing, songwriting als performance de meeste potentie en talent voor het voetlicht bracht.

Mullet sleept zowel de promotie- als de publieksprijs in de wacht. Op Facebook laat de band weten vooral met die laatste prijs erg gelukkig te zijn: "die prijs hebben we echt helemaal aan jullie allemaal te danken. We jullie jullie heel hartelijk bedanken, vanuit de grond van onze harten. We weten hoe cheesy dit klinkt, maar menen het echt". De promotieprijs voor de act die de beste promotie heeft gemaakt voor de finale dankt de band onder andere aan de actie waarbij twee bandleden enige tijd in de cel hebben doorgebracht wegens het illegaal plakken van posters, wat de nodige publiciteit heeft opgeleverd.

Samen met de overige finalisten (Kreatones, Quintus, Crystal Water en AlfabetNL) hebben B Sharp en Mullet de afgelopen maanden workshops en clinics van bekende Nederlandse muzikanten als Tjeerd Bomhoff (Dazzled Kid), Vince van Reeken (DI-RECT) en Pable van der Poel (DeWolff) gevolgd. Aan het coachingtraject, wat wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting, hebben in totaal 175 jonge muzikanten meegedaan.