Talent Event 2011 belicht: B Sharp

“Niemand zit tegenwoordig te wachten op weer een rockbandje”

Remco van der Ham ,

De vierde editie van Talent Event komt aanstaande vrijdag 27 januari tot een eind met de finale in het Paard van Troje. Zes jonge talentvolle acts strijden dan om het mooie prijzenpakket met onder andere een geldprijs van 1000 euro en verschillende festivaloptredens. In de aanloop naar de finale belicht 3voor12 Den Haag de finalisten. Vandaag beginnen we met B Sharp.

B Sharp is afkomstig uit het Westland, Wateringen om precies te zijn, en maakt ‘dynamische rockmuziek’. Het vijftal, zanger/gitarist Jens, gitarist Lucien, toetsenist Silvin, bassist Hessel en drummer Roel, bracht afgelopen vrijdag 21 januari hun eerste EP uit waarmee B Sharp weer een groter publiek hoopt te bereiken. Door de bezetting van de band weet B Sharp zich al goed te onderscheiden van andere bands. “Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de instrumentele veelzijdigheid waarover de band beschikt, met twee gitaristen en een toetsenist. Daarnaast zingen vier van de vijf bandleden waardoor er veel mogelijkheden zijn op het gebied van zang.”

Wat de band ook als onderscheidende factor aangeeft, is de enorme passie binnen de band. ”Elk bandlid is gedreven, ambitieus en muzikaal. Dit komt tot uiting in de songs. De meerstemmige zangpartijen geven de songs een nieuwe dimensie. Ook heeft ieder bandlid eigen ideeën voor songs, wat er voor zorgt dat het repertoire afwisselend en interessant blijft. Kortom, creativiteit en diversiteit staan centraal.” Mooie ingrediënten om de droom van B Sharp te verwezenlijken. “Wij hebben als droom, net zoals vele andere bands, om bekend te worden bij het grote publiek. We zouden het ontzetten tof vinden om in de toekomst op grotere festivals te spelen, zowel nationaal als internationaal. Om het even tastbaar te maken; Glastonburry 2013, here we come!”

Voordat B Sharp begon aan Talent Event, stond er nog maar één optreden op het cv van het vijftal. “En nu staan we al in de finale! Dat hadden we geen van allen verwacht. We vonden allemaal dat onze tegenstanders in de voorronde, DexX en The Crossover, erg goed waren en hadden dan ook verwacht dat één van hen de finale zou halen ten koste van ons. Des te blijer zijn we dat we er toch mogen staan.”

Ook heeft de band veel geleerd. “We hebben ons de afgelopen tijd goed kunnen ontplooien. We hebben zowel gezamenlijk als afzonderlijk van elkaar workshops gevolgd. Die waren erg tof om te doen en meestal erg leerzaam. Het meest hebben we gehad aan de workshop performance door Janneke Nijhuijs. Toen we begonnen met Talent Event bestond onze performance uit stil staan en spelen, en inmiddels heeft het zich meer ontwikkeld. We leerden van Janneke wat goede manieren zijn om te performen en waar je op moet letten. Hier hebben we ook meerdere repetities aan gewerkt. Ook hebben we geleerd dat je als band soms brutaal moet zijn als je iets wilt bereiken. Niemand zit tegenwoordig te wachten op weer een rockbandje, dus je moet je onderscheiden en je zelf in de schijnwerpers spelen. Het komt je niet aanwaaien.”

En vrijdag is het dan zo ver; de finale. “We gaan er voor zorgen dat het een knallende show wordt, maar dat tegelijkertijd zichtbaar wordt dat de songs van ons goed in elkaar zitten en uitvoerig zijn uitgewerkt. Misschien gooien we er ook nog een rustig nummertje tussen om de dynamiek erin te leggen. Verder willen we de jury laten zien wat we hebben geleerd in de workshops en dit in de praktijk toepassen.” En wie ziet B Sharp als grootste concurrent? “Kreatones, zonder twijfel. Lekker creatief en swingend!”

De finale van Talent Event vindt vrijdag 27 januari plaats vanaf 19.30 uur met optredens van AlfabetNL, B Sharp, Crystal Water, Kreatones, Mullet en Quintus. De entree is gratis.