Talent Event 2011 belicht: AlfabetNL

“Op dit moment is het winnen van de finale onze enige droom”

Remco van der Ham ,

De vierde editie van Talent Event komt vanavond, vrijdag 27 januari, tot een eind met de finale in het Paard van Troje. Zes jonge talentvolle acts strijden dan om het mooie prijzenpakket met onder andere een geldprijs van 1000 euro en verschillende festivaloptredens. In de aanloop naar de finale belicht 3voor12 Den Haag de finalisten. Vandaag is het de beurt aan AlfabetNL.

De Haagse hiphop wordt tijdens de finale van Talent Event vertegenwoordigd door AlfabetNL, bestaande uit de rappers YB, Bigga-R en Dolla. “AlfabetNL is opgericht door YB. Hij vond het een dope naam en is toen samen met Bigga-R de groep gestart.” De muziekstijl van AlfabetNL is daarbij heel breed. “Wij maken muziek in allerlei stijlen, zolang er maar een dope beat is en het een krachtig onderwerp heeft. In de teksten kijken en vertellen wij alles vanuit ons eigen perspectief.” De ambities van AlfabetNL zijn vooralsnog vooral op de korte termijn gericht. “Op dit moment is het winnen van de finale onze enige droom. En daarna zien we wel wat er nog op ons pad komt.”

De deelname aan Talent Event was voor AlfabetNL een hele uitdaging. “Het optreden bij de showcases was de allereerste keer dat wij als groep op het podium stonden. En dan zie je maar hoe ver wij zijn gekomen.” De rapgroep heeft alleen niet zoveel workshops kunnen volgen als de bedoeling was. “Wij hebben alleen de workshop stage performance gevolgd. We hadden ons wel voor meer opgegeven, maar wegens omstandigheden zijn we er niet aan toegekomen.” Maar aan die ene workshop hebben ze gelukkig wel wat gehad. “We hebben er geleerd  wat je wel en niet moet doen tijdens een optreden. We kregen als tip meer te bewegen tijdens onze optredens.”

AlfabetNL won de voorronde in Musicon, maar dat ging volgens AlfabetNL niet heel gemakkelijk. “Er zaten veel andere goed deelnemers in de voorronde, die ook zo door hadden gekund naar de finale. Onze eigen show had wel beter gekund, maar we hebben wel alles gegeven en gingen uiteindelijk door naar de finale.” In de finale wil AlfabetNL vooral een feestje bouwen. “We willen iedereen meekrijgen met ons optreden. We hebben ook twee gastmuzikanten uitgenodigd, Goonette & Dio. Zij deden ook mee tijdens de voorronde. Er is met hun ook een remix gemaakt die we tijdens de finale zullen uitvoeren.” Een echte favoriet voor het winnen van Talent Event is er volgens AlfabetNL niet. “Iedereen maakt om te winnen , want we staan allemaal in de finale.”

De finale van Talent Event vindt vrijdag 27 januari plaats vanaf 19.30 uur met optredens van AlfabetNL, B Sharp, Crystal Water, Kreatones, Mullet en Quintus. De entree is gratis.