Fotoverslag: The Peptones, The Stiff en The Consolers

High Energy special in het Paard van Troje

Jan Rijk ,

Terwijl de grote zaal van het Paard van Troje het toneel was voor de finale van Talent Event, stonden er vrijdag 27 januari ook in de kleine zaal Haagse bands op het programma. De avond, die de naam High Energy Special had gekregen, bood plaats aan The Consolers, The Stiff en The Peptones, drie bands die allemaal op hun eigen manier teruggrepen in het verleden.

The Consolers laat zich duidelijk beïnvloeden door The Beatles, The Easybeats en de beatmuziek uit de jaren zestig, maar toch wordt daarbij de eigen identiteit behouden en lijkt de band iedere keer weer beter te worden. The Stiff is een coverband waarvan de leden afkomstig zijn uit bands als Venus Flytrap en Suburbs. De covers zijn voornamelijk nummers uit de punk en new wave tijd die zich afspeelde aan het eind van de jaren ‘70 en het begin van de jaren ‘80. Zo horen we de grootste 'hits' van onder andere Blondie, The Stooges, Sex Pistols en The Ramones voorbijkomen. De laatste band van de avond, The Peptones, maakt de betere (garage-)rock en heeft zich duidelijk laten beïnvloeden door bands als The Gories, The Sonics en The Oblivians. De band is al jaren bezig en dat is goed te horen. Het is alleen daarom zo jammer dat de band niet de aandacht krijgt die het verdient.

Hoewel het in deze zaal zeker niet om een competitie gaat, zou de eerste prijs in dat geval waarschijnlijk naar The Peptones gaan. The Consolers zou dan de prijs voor aanstormend talent en de publieksprijs in de wacht slepen. The Stiff valt buiten de prijzen omdat de overbekende teksten door vrijwel alle aanwezigen kunnen worden meegezongen, maar door zanger Johan ter Schegget voortdurend van papier moeten worden gelezen.