Fotoverslag: Organisms en John Coffey

Vrijdag 13 januari in de Supermarkt

Jan Rijk ,

Hoewel de meeste optredens van de Haagse band Organisms gepland zijn na het verschijnen van hun album 'Rainbow Black + White', op 24 februari aanstaande, konden de gelukkige aanwezigen op vrijdag 13 januari al een indruk krijgen van de nieuwe plaat en de nieuwe samenstelling van de band.

Nadat het album in de zomer was opgenomen hebben twee leden, gitarist Niels van Beers en toetsenist Maurizio Pinna, de band om verschillende redenen verlaten. Joeri Voogt, die ook in Fine China Superbone speelt, heeft de plek van gitarist overgenomen en doet dat live met verve. Het optreden en de nieuwe nummers maken sowieso veel indruk en doen reikhalzend uitkijken naar het volledige album en de releaseshow in 330live. Daarvoor kan alvast de datum van zaterdag 3 maart in de agenda genoteerd worden.

Daarna verschijnt John Coffey op het podium. De band, die vernoemd is naar het karakter uit de film 'The Green Mile', noemt zich graag een punk/rock 'n roll band maar het doet  meer denken aan emo. Emo die we overigens wel vaker en ook zeker beter gehoord hebben. Alles draait hier om de poses en de show. En dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar wel als de muziek daar zelf ver bij achter blijft. Zie hieronder een fotoverslag van de avond.