Festivalkriebels 2012: Zeeheldenfestival

Volledig programma bekend gemaakt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Zeeheldenfestival vindt dit jaar alweer voor de 32e keer plaats op het Prins Hendrikplein in Den Haag. Even zag het er naar uit dat het festival ten onder zou gaan aan de bezuinigingen, maar inmiddels is duidelijk dat het festival gewoon door gaat. Het Zeeheldenfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli. Een flink aantal namen was al uitgelekt, maar nu heeft de organisatie dan het volledige programma bekend gemaakt.

29 mei: Hoofdact van het festival is dit jaar Dizzy Mans Band. De band uit Zaandam rondom zanger Jacques Kloes scoorde in de jaren ’70 grote hits als ‘The opera’, ‘The show’, ‘A matter of facts’ en ‘Tickatoo’. Divine Rebellion wist onlangs bandwedstrijd de BeachBattle te winnen. Het Haagse rocktrio deed een aantal shows in Londen en presenteerde meteen het album ‘Sadistic Trip’. Ook de Nederlandstalige poprockband Vuigtuig is bevestigt. De band onderging verschillende wisselingen in de bezetting, maar is er nu weer helemaal klaar voor. Het programma wordt gecompleteerd met Odd Establishment (akoestisch trio), The Dawn Patrol (surf), Zion Grooves (reggae), Bang The Skillet (ska), Dr. Dynamite & The Dynamics (electropop), The Moscow Express (indierock), NeNe (r&b), The Klezzics (klezmer), Straight Up Hogs (blues), Nica Music (wereldmuziek), Scotch (folkrock), Clave Caliente (salsa), Xamanek (funk/latin), Express (Surinaamse feestband) en Shake (rock-’n-roll covers). Daarnaast zijn er presentaties van Ready To Play en House Of Rock.

19 april: Vandaag kunnen we weer drie namen toevoegen aan het programma. Allereerst zal de poprockband Crystal Water optreden. Het jonge drietal deed mee aan Talent Event en zal ook optreden op het Life I Live Festival. Ook de Haagse coverband TABS zal optreden op het Zeeheldenfestival, en wel op vrijdag 29 juni op het hoofdpodium. De band speelt covers van artiesten als Creedence Clearwater Revival, Steve Miller Band en Queen. Tot slot staat ook de rockband B Sharp op het Zeeheldenfestival. De band kreeg een plek in het programma met het winnen van de finale van Talent Event.
 

Een middagje zoeken op internet leverde een vijftal namen voor het Zeeheldenfestival 2012 op. Zo zal onder andere de Rotterdamse percussiegroep Convoi Exceptional optreden. Deze formatie, bestaande uit vier percussionisten en een saxofonist, stond eerder al in voorprogramma’s van New Cool Collective en Boo!. De Haagse rapper Vinny won vorig jaar de Road to Parkpop en verkreeg daarmee een plek op het hoofdpodium van Parkpop. Dit jaar zal hij op het Zeeheldenfestival optreden. Liptease and The Backstreet Crackbangers steekt bekende nummers in een rock ‘n roll/swing jasje en zal een mooi feestje bouwen op het festival. Net als Rondje Doe Maar overigens, de band die de klassiekers van Doe Maar ten gehore brengt. De laatste naam die we vandaag bekend kunnen maken, is Sir+. Dit illuster, dynamisch en akoestisch powerduo bestaat uit Matto Kranenburg en Hugo Remmelt.