Festivalkriebels 2012: Waterpop

Programma compleet met laatste drie namen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Westlandse festival Waterpop vindt dit jaar voor de 35e keer plaats, en dat betekent een jubileumfeestje. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 11 augustus, met een extra jubileumavond op vrijdag 10 augustus, in het Hofpark in Wateringen. Vandaag zijn de laatste drie namen aan het programma toegevoegd en is de line-up compleet.

25 juni: Allereerst is Gavin Friday bevestigd. De Ierse grootheid gaat al vier decennia mee. Hij begon met zijn band Virgin Prunes, maar in 1995 kwam zijn solo-album ‘Shag Tobacco’ uit. Zijn laatste album ‘Catholic’ is lovend ontvangen door de pers. Friday’s optredens zijn energiek, theatraal maar vooral heel erg goed. Afgelopen jaar stond Friday nog op Crossing Border. Bullerslug is de nieuwe band van Ryanne van Dorst (ook wel Elle Bandita), Bastiaan Bosma (bekend van Aux Raus en coevorduh), Thomas Sciarone en Josha Nuijs. Het viertal maakt een mix van postpunk en wavemetal. Waterpop wordt dit jaar afgesloten door Man Like Me. Het duo, bestaande uit Johnny Langer en Peter Duffy, komt uit Londen en hun nieuwste single ‘Squeeze’ is geproduceerd door Mike Skinner (The Streets). Man Like Me staat garant voor een vrolijk, dansbaar, feestje met aanstekelijke beats, synthesizers en blije electro-muziek.

22 mei: Sinds 2008 maakt de vijfkoppige band The Medics uit Utrecht vrolijke rock geïnspireerd door Vampire Weekend, The Strokes en The Killers. In 2011 verscheen debuutalbum ‘Dance Into The Dark’ en werd de band bovendien geselecteerd als 3FM Serious Talent. Behalve op het festival zelf, zal The Medics ook te zien zijn op de Waterpop Launch Party in WPC Nederland 3 te Wateringen op zaterdag 2 juni. Behalve The Medics zal ook Waterproof winnaar Fabian optreden. De aanvang is 21.00 uur.

16 mei: Afgelopen weekend werd de finale van Waterproof gehouden, de strijd om een plek in de festival line-up. Vier acts deden mee om de winst in Nederland Drie te Wateringen; VandeGarde, Pangea, The Red Light Babies en Fabian. Uiteindelijk wist singer-songwriter Fabian de meeste indruk te maken en zo een optreden op Waterpop zeker te stellen.

7 mei: Er zijn weer drie namen toegevoegd aan het programma. Allereerst de Belgische metalband Bliksem. De band beheerst de kunst van het afwisselen van ruige geluiden met mooie mellow sounds. Eerder stond de band al op Paaspop. Ook 24Pesos is bevestigd. Deze Engelse bluesband staat bekend als "one of the most exciting young bands in the UK", dus dat belooft wat. De derde en laatste toevoeging aan het programma is The Backcorner Boogie Band van voormalig Jovink frontman Hendrik Jan Lovink. Een twaalfkoppige dat een dikke mix van rock 'n roll, blues en soul ten gehore brengt.

23 april: Drie namen zijn er bekend gemaakt. Allereerst zal de indiepopband Moss optreden, dit jaar ook te zien op het Walk The Line Festival. De band bracht onlangs het derde album ‘Ornaments’ uit met de prachtige single ‘What you want’. Ook de Nederlandse hiphopcrew Dope D.O.D. is bevestigd. De formatie mocht al openen voor Limp Bizkit en gooide ook op Noorderslag 2012 hoge ogen. De afgelopen maanden tourde Dope D.O.D. door Europa en werden er dertien shows in Amerika gedaan. De derde bevestiging is Rats On Rafts, afgelopen weekend nog op Motel Mozaïque. Het Rotterdamse viertal maken een mix van new wave, pop en punk met invloeden van bijvoorbeeld Joy Division.