Festivalkriebels 2012: Walk The Line Festival

Twee nieuwe namen en een afzegging

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De derde editie van het Walk The Line Festival vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei op verschillende podia in Den Haag. Naast de beide zalen van het Paard van Troje, de SuperMarkt, de Zwarte Ruiter en het Nutshuis, vindt het festival dit jaar ook plaats in het Humanity House en het Paardcafé. In totaal zullen er meer dan 50 (inter-)nationale acts optreden. Vandaag zijn de laatste twee nieuwe namen bekend gemaakt, maar is er ook afzegging.

8 mei: Met de toevoeging van de laatste twee namen is het programma van Walk The Line compleet. De band You Say France & I Whistle heeft helaas afgezegd, maar daarvoor in de plaats komt de Nederlands/Belgische band Drive Like Maria. Begonnen als trio maar inmiddels uitgebreid naar een kwartet, bracht de band in 2009 debuutalbum ‘Elmwood’ uit. De titelloze opvolger wordt op 11 mei uitgebracht. De tweede bevestiging is Oscar & The Wolf, afgelopen jaar ook nog te zien op Crossing Border. De Belgische formatie rondom Max Colombie bracht eerder de EP ‘Imagine Mountains’ uit met prachtige melancholische liedjes. Het debuutalbum is inmiddels in de maak.

3 mei: Met de toevoeging van de laatste drie namen is het programma van de derde editie van Walk The Line compleet. Zo is onder andere de Haagse psychedelische rockband Woot toegevoegd aan de line-up. De winnaar van de Grote Prijs van Nederland speelde afgelopen weekend nog op het Life I Live Festival. De Belgische singer-songwriter Pauwel de Meyer en de Haagse dj Leroy Joy completeren de line-up.

24 april: Toegevoegd aan de line-up is het Nederlandse dj-duo Mightyfools, bestaande uit Jelle Keizer en Andy Samin. Over de hele wereld (denk bijvoorbeeld Los Angeles, Sydney, Parijs en Mexico-Stad) stroomden dansvloeren vol voor hun mix van house, disco en electro. Ook bevestigd is de Zweedse electro-rockband Agent Side Grinder, met hun originele mix van postpunk en ouderwetse industrial dance. Dominique Young Unique en Mux Mool hebben hun optredens op Walk the Line afgezegd.

13 april: Er zijn deze week acht nieuwe namen aan het programma toegevoegd. Het Amerikaanse hiphopcollectief Doomtree, White Arrows, Trippple Nippples, Oberhofer, Great Mountain Fire, The Magnetic North, Crybaby en Exitmusic zullen optreden

6 april: Het festival heeft bekend gemaakt een samenwerking aan te zijn gegaan met het Engelse label Transgressive. Op vrijdag 11 mei presenteert het drie van haar veelbelovende internationale acts: Pulled Apart By Horses, Jodie Marie en Theme Park. Ook bevestigd is de Australische band Pond, met leden van Tame Impala. Hun nieuwe album ‘Beard, Wives, Denim’ staat vol feel good, white noise, psychedelische ‘70s rock. Het lijstje nieuwe bevestigingen is compleet met My Best Fiend en DZ Deathrays. Ook is bekend geworden dat er ook dit jaar een kick-off plaats zal vinden op de Grote Markt en in de 330live. De opwarming voor het festival zal op donderdag 10 mei worden gedaan door My Best Fiend, Treetop Flyers en DZ Deathrays.

29 maart: Walk The Line 2012 zal worden afgesloten door de Duitse technoformatie Zombie Nation (bekend van de 90’s hit 'Kernkraft 400'). Florian Senfter, de man achter het project, zal een van de eerste optredens met zijn spectaculaire nieuwe live show geven, inclusief 3d-mapping met live visuals. Ook bevestigd zijn de Britse hiphop/dubstepformatie Foreign Beggars, de Amerikaanse hiphopartieste Dominique Young Unique, de Amerikaanse dj/producer Mux Mool, het Britse folkduo Dead Flamingoes, de Amerikaanse alternatieve rockband Fever Fever en de Canadese singer-songwriter Greg MacPherson.

21 maart: Vandaag is één van de hoofdacts voor het festival bekend gemaakt; Bombay Bicycle Club. De Engelse indierockband bestaat uit Jack Steadman (zang/gitaar), Jamie MacColl (gitaar), Ed Nash (bas) en Suren de Saram (drums). In augustus 2011 verscheen het derde studioalbum ‘A Different Kind Of Fix’ van de band. Ook stond de band afgelopen jaar op Lowlands. Ook bevestigd zijn: Beth Jeans Houghton & The Hooves Of Destiny, Liz Green en Swimming and Dallas Simpson: The Binaural Gig.

8 maart: Vandaag heeft de organisatie weer acht nieuwe bevestigingen naar buiten gebracht. Zo zal onder andere de Britse elektro/minimal formatie Gang Colours optreden, een project van Will Ozanne. Ook de Nieuw-Zeelandse Willy Moon is bevestigd, bekend van de bescheiden hit ‘I wanna be your man’ waarmee hij een brug slaat tussen de muziek uit de jaren ’50 en nu. Andere bevestigingen zijn de Londense alternatieve popband Diagrams, de Franstalige indieband Monogrenade uit Canada, de Britse folkpopband Treetop Flyers, de Zweedse electropopformatie You Say France & I Whistle, de Zwitserse singer-songwriter Anna Aaron en de Ierse alternatieve popband Rams’ Pocket Radio.

5 maart: Het Walk The Line festival heeft vandaag de drie Haagse acts, die geselecteerd zijn voor het festival, bekend gemaakt. Zo zal onder andere de band A Cure For Gravity optreden. De band bestaat onder andere uit oud-bandleden van Indigo, Glowball en Silverlake en maakt een mix van electro en indierock. Ook folkpopband Raspy Stone (zaterdag 10 maart ook te zien op Club 3voor12 Den Haag) is geselecteerd voor Walk The Line, net als Talent Event winnaar B Sharp. Eén van de drie geselecteerde acts zal behalve op Walk The Line ook op Crossing Border optreden.

28 februari: Onder de vandaag bekend gemaakte acts, bevindt zich één Nederlandse act: Moss. De Amsterdamse indiepopband rondom singer-songwriter Marien Dorleijn bracht onlangs het derde studioalbum ‘Ornaments’ uit. Andere bevestigingen zijn The Hickey Underworld en Teddiedrum uit België, Vadoinmessico, Alt-J, Tellison, Cave Painting en Paul Thomas Saunders uit Groot-Brittannië en de Amerikaanse acts Lower Dens, Milagres, Ron Pope en Com Truise.