Festivalkriebels 2012: Schollenpop

Programma zestiende editie compleet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Als er één festival uit de Haagse regio is die het de afgelopen zwaar heeft gehad, dan is het Schollenpop wel. Verder zullen we daar geen woorden aan vuil maken, want we vertellen veel liever het goed nieuwe over het programma. Het gratis toegankelijke festival vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats op zaterdag 4 augustus op het Zuiderstrand bij Scheveningen. Met de toevoeging van de laatste namen is nu het volledige programma bekend.

De formatie My Brainbox is toegevoegd aan het programma. Met deze band herleven goede oude tijden. Jan Akkerman, die in 1968 Brainbox oprichtte, zal bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen met Bert Heerink (ex Vandenberg) die de vocalen op zich neemt. Zangeres Anneke van Giersbergen (The Gathering, Agua de Annique) bracht begin dit jaar het album ‘Everything Is Changing’ uit, het eerste album onder haar eigen naam. Ook de Utrechtse band Kensington is bevestigd. Na twee ep’s verscheen in 2010 debuutalbum ‘Borders’ gevolgd door ‘Vultures’ in 2012. De band heeft met singles 'Let go'  en 'Youth' ook al een aantal hits op zak. Rilan & The Bombardiers is zowel tot 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent gebombardeerd. Daarnaast gebruikt Studio Sportzomer de single ‘Happy Jack’  dagelijks als openingstune van het programma. Tot slot is ook de Rotterdamse hardcoreband All For Nothing toegevoegd aan het programma.

Vandaag heeft de organisatie het programma van het House of Rock podium bekend gemaakt. Zo zal onder andere Tim Akkerman optreden. De voormalig zanger van DI-RECT bracht vorig jaar zijn solodebuut ‘Anno’ uit en speelde op festivals als Crossing Border en Eurosonic. Ook Atlantic Attraction, winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland, is toegevoegd aan het programma. Een andere winnaar op het programma is Démira Jansen. Zij won de High School Music Competition waarmee ze onder andere een plek op Schollenpop kreeg. Hiphop is er van Jimmy G. De Haagse rapper presenteert binnenkort zijn nieuwe album. Tot slot is ook Trio Escobar te zien op Schollenpop. Het trio breidde onlangs uit naar een kwartet en bracht het titelloze debuutalbum uit.

De organisatie komt vandaag met vier namen naar buiten, waarvan één band eigenlijk al bekend was: Talent Event winnaar B Sharp. Met het winnen van de bandwedstrijd voor jong talent konden zeven festivaloptredens aan de agenda worden toegevoegd, waaronder dus Schollenpop. Een andere Haagse act op het programma is The Deaf. Het beatkwartet timmert alweer enkele jaren keihard aan de weg met optredens op SXSW, Haagse KoninginneNach, Appelpop, Paaspop, Zwarte Cross en Lowlands als hoogtepunten. De Friese formatie Pioneers of Love is ook bevestigd. De band maakt popliedjes met invloeden uit de wave rock en stond eerder dit jaar nog op Eurosonic. De laatste bevestiging van vandaag is De Kraaien. Vorig jaar was de formatie ook al te zien op het festival als afsluiter van het House Of Rock podium, en dit jaar wordt de Mainstage aangedaan. De Haagse hiphoppers staan in juli ook nog op Beatstad.

Het festival begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.