Festivalkriebels 2012: REWIRE Festival

Programma compleet, tijdschema online

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het REWIRE Festival gaat dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden 'Rond de Energiecentrale' in Den Haag. Het festival staat gepland van 2 tot en met 4 november met ook dit jaar de focus op nieuwe muziek, hedendaagse performance en beeldende kunst. Met de bekendmaking van de laatste namen is het programma compleet en staat vanaf nu ook het tijdschema online.

Het festival heeft vandaag de laatste namen bekend gemaakt en daarmee is het programma compleet en het tijdschema voor het driedaagse festival online. Ook de festival guide is vanaf vandaag alvast online te bezichtigen via de website. Toegevoegd aan het programma is onder andere de Haagse producer Torus. Zijn EP kwam uit op het Lowriders en Error Broadcast label en met zijn mix van elektronische beats en hiphop is hij een rijzende ster. Ook de Haagse partyorganisatie BAKK is aanwezig op Rewire met onder andere Mark du Mosch als gast-dj. Het programma is compleet met de toevoeging van de Amerikaanse producer Jacob 2-2, het Engelse duo  Rocketnumbernine en de Nederlandse dj’s Presk en DJ+.

28 september: Twee nieuwe namen zijn toegevoegd aan het muziekprogramma. Allereerst zal Palmbomen aka Kai Hugo optreden. Hij presenteert 18 oktober zijn eerste full-length album en deze elektronische pionier van Nederlandse bodem is tijdens REWIRE in een nieuwe live-setting mèt band te bewonderen. Palmbomen zal dit jaar in deze setting slechts enkele shows geven. Een andere naam die toegevoegd is aan het muziekprogramma is die van Kangding Ray, de Franse ambient/techno producer die al eerder tijdens DEAF Festival in Rotterdam door REWIRE werd gepresenteerd. Eerder werd al bekend dat HINK, de nieuwe concertreeks van het Paard van Troje, samenwerkt met REWIRE voor het optreden van Micachu & The Shapes op zondag 4 november in het Paard van Troje.

30 augustus: Vandaag is onder andere de komst van de Amerikaanse rockband DIIV, bestaande uit leden van Beach Fossils en Smith Westerns. In juni kwam debuutalbum ‘Oshin’ uit, door Pitchfork beloond met een dikke acht. De band maakt een mix van psychedelica, new wave en indiepop met invloeden van Can, Faust en Nirvana. De Schotse post-electroband Errors is ook bevestigd. De band bracht al drie albums uit en tourde met Mogwai en Underworld. In oktober wordt een nieuw 8-track mini-album uitgebracht, getiteld ‘Relics’. De Amerikaanse band Young Magic wordt vergeleken met Animal Collective, My Bloody Valentine en Flying Lotus. Met debuutalbum ‘Melt’ wist de band een flinke hype te creëren. De Haagse dj/producer met internationale faam, Legowelt, zal een dj-set geven in de grote zaal van De Kerk. De Amerikaanse Multi-instrumentalist Lichens alias Robert A.A. Lowe, de Belgische formatie Kreng en de Amerikaanse producer Xosar maken het lijstje bevestigingen compleet.

Eén van de headliners dit jaar is de Amerikaanse muzikant Jason Chung aka Nosaj Thing. Chung maakte remixes voor onder andere The xx, Portishead, Flying Lotus en Radiohead en bracht in 2009 debuutalbum ‘Drift’ uit. In het najaar verschijnt de opvolger. Ook Shackleton is bevestigd. De producer uit Londen staat bekend om zijn diepe bassen en percussieve uptempo beats en zal een ongekende hypnotische show neerzetten. Het Amsterdamse duo Knalpot, de Haagse producer Filosofische Stilte en de Haarlemse producer H-SIK zijn de Nederlandse bevestigingen voor het festival. Het eerste rijtje namen wordt gecompleteerd door Lotus Plaza, Deaf Center, Pete Swanson, Laurel Halo, Black Rain, Alex Smoke met zijn project Wraetlic, Rocketnumbernine, Halls, Juffage en patten.