Festivalkriebels 2012: Kaderock

Laatste namen bekend gemaakt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De zeventiende editie van Kaderock vindt plaats op zaterdag 2 juni vanaf 12.00 uur in en rondom Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag. Na vijftien gratis toegankelijke edities, werd er vorig jaar voor het eerst entree gevraagd voor het festival. Ook dit jaar is er entree, maar met 2,50 euro is deze lager dan vorig jaar. Het programma is nu helemaal compleet, al is er nog één plek vrij gehouden voor de winnaar van de Popgroup Olympics.

8 mei: Het programma leek al helemaal rond, maar vandaag is Kaderock toch nog met een lijstje namen naar buiten gekomen. Zo zal bijvoorbeeld de alternatieve rockband Vortex University optreden. Ook rapper Ronnie Flex (tweede plaats in High School Music Competition 2012), elektronisch/akoestisch liveperformanceduo Chaos Club, singer-songwriter duo Knotwilg (bestaande uit Bas Flier en Julie Scott, ex Can_of_be) en The Chronics zijn toegevoegd aan het programma. Het binnenprogramma wordt ook dit jaar weer geopend door Ready To Play met onder andere de bands Replayced en Partners in Crime. Het optreden van GardenFest gaat niet door. Om kans te maken op de laatste plek op het buitenpodium kunnen bands zich nog steeds inschrijven voor de Popgroup Olympics.

16 april: Behalve The Quill zijn ook Shaking Godspeed en de Haagse popband Gruppo Sportivo hoofdacts van het festival. Ook toegevoegd aan het programma zijn de Amsterdamse hiphop/rockband Seeka, danceformatie GardenFest, singer-songwriter Démira Jansen, de Amsterdamse elektrorockband We Are FM, elektro/metalduo R.A.M. en de Haagse rockbands Lavinia, The Fudge en Soul Sister Dance Revolution. Uiteraard zullen The Clarks en Cesar Zuiderwijk ook op deze zeventiende editie niet ontbreken.

Er is nog één plek vrij in het programma, op de mainstage. Om de te bepalen welke band daar op mag treden, is de Popgroup Olympics (naar idee van Hans Vandeburg, Gruppo Sportivo) in het leven geroepen. Deze Popgroup Olympics bestaat uit vijf spelonderdelen, die allemaal losjes met muziek te maken zullen hebben, zoals bijvoorbeeld de karaoke-rodeo, mud-slide en de popquiz. Voor ieder onderdeel zijn punten te verdienen. De vier bands die aan het eind van de voorrondes de meeste punten hebben verzameld, spelen met elkaar het slotspel. De uiteindelijke winnaar speelt op Kaderock. In totaal kunnen 50 bands meedoen en inschrijven kan via de website van Musicon.

11 april: Afgelopen zondag speelde de Zweedse rockband The Quill in Musicon, waarna de band aankondigde ook op te zullen treden op Kaderock. De band, bestaande uit Magnus Arnar (zang), Christian Carlsson (gitaar), George ’Jolle’ Atlagic (drums) en Robert Triches (bas), bracht dit jaar het zevende album ‘Full Circle’ uit. De band maakt een mix van stoner en heavy metal met invloeden van Soundgarden, Alice in Chains, Monster Magnet, Kyuss en Corrosion of Conformity.

6 april: Het festival heeft de eerste officiële bevestiging voor de aankomende editie naar buiten gebracht; de Haagse hiphopformatie Kern Koppen. In oktober 2007 deed de formatie het debuutoptreden tijdens de tweede editie van Club 3voor12 Den Haag, de EP ‘Terug Naar De Kern’ en het NulPunt project volgden. In 2010 verscheen debuutalbum ‘Eén’ en Kern Koppen was onder andere te zien op Crossing Border. Momenteel wordt er achter de schermen gewerkt aan de opvolger van ‘Eén’. Tot slot heeft Kaderock laten weten dat het optreden van B Sharp, de winnaar van Talent Event, wegens vakantie niet door zal gaan.

27 maart: Vier namen van het programma kunnen we vandaag melden. Allereerst de band die we het komende seizoen veelvuldig zullen zien; B Sharp. De Haagse rockband won de finale van Talent Event en won daarmee zeven festivaloptredens, waaronder Kaderock. Ook de runner-up van Talent Event is geboekt voor het festival. De rockband Mullet zal namens Ready To Play het hoofdpodium openen. Ook Two Days Left zal te zien zijn. De metalcoreband uit Eindhoven/Venlo stond eerder dit jaar nog op Eurosonic in Groningen en werd tweede tijdens de wedstrijd Nu Of Nooit, de strijd om een plek op Pinkpop. Tot slot zal ook The Scandals optreden. De Haagse rock ‘n roll coverband draait al zo’n dertig jaar mee en speelt nummers van bijvoorbeeld Chuck Berry, The Rolling Stones, Elvis Presley, The Kinks en The Animals.