Festivalkriebels 2012: Jam de la Crème Festival

Jam de la Crème naar Sziget

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Jam de la Crème Festival, in 2010 winnaar van de Haagse Popprijs voor ‘Beste Haagse initiatief’ vindt op zaterdag 28 juli voor de zesde keer plaats in en rondom Strandtent Buiten in Scheveningen. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot de grootste jamsessie van Nederland met behalve de sessie ook verschillende ‘reguliere’ optredens. Vandaag zijn er een aantal nieuwe namen naar buiten gebracht en ook werd bekend dat Jam de la Crème dit jaar op Sziget staat.

18 april: Ruim een maand na de eerste bevestiging, kunnen we vandaag de tweede naam aan het Jam de la Crème Festival toevoegen; de Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution. De band, bestaande uit Thomas van der Want (zang/gitaar), Laszlo Barz (gitaar), Camiel Meiresonne (toetsen), Michael Baumgarten (bas) en Jelger Durieux (drums), maakt alternatieve rock geïnspireerd door acts als Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en Kasabian. SSDR is deze zomer ook te zien op Kaderock.

De eerste bevestiging die de organisatie van Jam de la Crème naar buiten brengt, is die van Skip & Die. Deze samenwerking tussen de Zuid-Afrikaanse zangeres Catarina Aimee Dahms en de Nederlandse producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski en Nobody Beats The Drum) is inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige live band. Skip & Die maakt een mix van electro en afrobeat en staat binnenkort onder andere op Paaspop.

3 juli: Vandaag is bekend geworden dat Jam de la Crème dit jaar van 6 t/m 12 augustus zeven dagen lang, drie uur per dag, jamsessies zal verzorgen op Sziget in Boedapest. Het Hongaarse festival is het grootste festival van Europa. Op het Holland Meets Hungary Stage is elke avond een sessie te zien waar verschillende artiesten van de line-up van het Sziget Festival aan deel zullen nemen. Behalve deze gastmuzikanten staan er ‘in de basis’ bandleden van onder andere DI-RECT, Kern Koppen, The Kyteman Orchestra, The Deaf, Splendid, De Avonduren, GMB, The Indien, Jungle By Night, Sintiromarus, Roosbeef, Kapok en het Haagse dj duo Dagga Dagga. Er zal uitgebreid verslag worden gedaan van het festival door 3voor12 Den Haag, dat meereist naar het festival, en Jam de la Crème TV.

Ook zijn er weer een aantal namen voor het Jam de la Crème festival naar buiten gebracht, dat dit jaar voor de zesde keer plaats vindt. Zo zal onder andere de Rotterdamse band The Kik optreden. De band rondom zanger Dave von Raven werd opgericht na het uiteenvallen van The Madd in 2010. Ook dj DNA en The Burners zijn toegevoegd aan de line-up.