Festivalkriebels 2012: I Love Hiphop

Programma bekend gemaakt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse hiphopfestival I Love Hiphop vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 juni. Niet op het terrein van de Bink36, maar in het Zuiderpark op de dag voor Parkpop. Tijdens Parkpop zal op dezelfde plek het New Horizons podium te vinden zijn. Onlangs mochten we de eerste namen al onthullen voor de vierde editie van het hiphopfestival. Nu is het gehele programma bekend.

25 mei: De Amsterdamse rapper Kleine Viezerik zal zijn opwachting maken op het festival. Vorig jaar won hij de State Award voor Beste Artiest en was hij bovendien genomineerd in drie andere categorieën, onder andere voor debuutalbum ‘N Zie de Boy’. Ook GMB uit Rotterdam is bevestigd. Gery Mendes, zoals GMB in het echt heet, won in 2006 de beste Muzikantenprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2007 lanceerde hij debuutalbum ‘This Is Not an Album, This Is A... Phase’. Veel mensen zullen hem echter vooral kennen van zijn bijdrage aan Kyteman’s Hiphop Orkest. Eveneens uit Rotterdam is het duo Dichter x Boah, bestaande uit rapper/producer Dichter en producer/dj G-Boah (Postmen). Het debuutalbum kunnen we nog dit jaar verwachten. De Amsterdamse rapper D.Lipps wist eerder de finale van de Grote Prijs van Nederland te halen en bracht onlangs de ‘Manifest EP’ uit. Het programma is compleet met twee Haagse rappers; Jimmy G, die binnenkort met zijn nieuwe album komt, en DNG (Coup deVillz) die eind vorig jaar met zijn solodebuut ‘Regardless’ kwam. Behalve muziek, is er op I Love Hiphop ook breakdance en graffiti.

Met de bekendmaking van de deelnemers aan de Road To Parkpop werd gisteren bekend gemaakt dat de winnaar van de Road To Parkpop voortaan ook op I Love Hiphop zal optreden. Daar wordt dit jaar meteen mee begonnen met rapper Vinny die vorig jaar op Parkpop stond. Vandaag kan er nog een naam worden toegevoegd aan het programma. En niet de minste. De Nederlandse rapper Typhoon is namelijk bevestigd. Typhoon, winnaar van de Grote Prijs van Nederland, een Zilver Harp en de Essent Award werkte samen met artiesten als Rico (Opgezwolle), Blaxtar (toevallig ook zijn broer), Kubus, Yes-R, Jawat! en DuvelDuvel. Met New Cool Collective nam hij de EP ‘Chocolade’ uit. Sinds 2009 maakt hij deel uit van Fakkelbrigade.