Festivalkriebels 2012: Haags UIT Festival

Programma veertigste editie bekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haags UIT Festival vindt op zondag 2 september voor de veertigste keer plaats. Op het Lange Voorhout en het Spuiplein vindt men verrassend straattheater, muziek, amateurkunst en een markt vol informatie over en kortingskaarten voor het komende culturele seizoen. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor een gratis voorproefje van de voorstellingen van het komende seizoen. Het programma is inmiddels bekend.

Allereerst zal VanVelzen optreden. Na de uitverkochte theatertour van vorig seizoen komt VanVelzen met een gloednieuwe show; 'The Rush Of Life'. Het leven raast in een sneltreinvaart voorbij en VanVelzen neemt een avond lang uitgebreid de tijd om daar bij stil te staan. De zaal wordt door VanVelzen altijd op verrassende wijze betrokken bij de originele, energieke en avondvullende muziekvoorstelling. Op het Haags UIT Festival geeft hij een voorproefje van de nieuwe theatershow. Ook zangeres Mathilde Santing staat geprogrammeerd. Ze zit al meer dan 30 jaar in het vak en heeft drie Edison awards op zak. Ook Santing geeft een voorproefje van haar nieuwe theatershow.

Ellen ten Damme is niet alleen zangeres, maar onder andere ook actrice, danseres en schrijfster. Met haar album ‘Durf Jij?‘ maakte ze de overstap naar Nederlandstalig repertoire en dat leverde haar een gouden plaat op. Eerder dit jaar verscheen ‘Het Regende Zon’, haar vijfde studioalbum. Het trio Eef Albers, Rinus Gerritsen & Cesar Zuiderwijk stond niet zo heel lang geleden nog in het Paardcafé onder de noemer Jazz Unlimited. Van Miles Davis via Jaco Pastorius naar Stevie Wonder en zelfs Jimi Hendrix kan zomaar voorbij komen in de improvisaties. Voor de Kloosterkerk presenteren het Haags Pop Centrum en Bazart Haags poptalent. Op het programma onder andere Vuigtuig, Marietha van der Velde en Zoe Reddy & friends. Het volledige programma van het Haags UIT Festival is te vinden op de website.