Wethouder Marjolein de Jong lanceert vernieuwde Haagse Popserver

Officiële presentatie op 10 maart

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aanstaande maandag 20 februari zal Marjolein de Jong (wethouder Cultuur, Binnenstad, Internationaal) de technische lancering van de Haagse muzieksite de Haagse Popserver verzorgen. De Haagse Popserver, die sinds 2003 fungeert als de Haagse database voor popmuzikanten, popzalen en festivals, zal op zaterdag 10 maart in nieuwe stijl op een interactieve wijze worden gepresenteerd in het Paardcafé tijdens de 25e editie van Club 3voor12 Den Haag.

Op de vernieuwde Haagse Popserver zullen tal van nieuwe functies in gebruik worden genomen, zoals een vernieuwde interactieve Haagse popagenda, directe koppelingen met social media als Twitter en Facebook, een uitgebreide interactieve database waar naast de informatie over bands uit de Haagse regio, ook direct muziek en video te vinden is. Op de Haagse Popserver zijn honderden bands, acts en dj’s te vinden en in de Haagse YouBox (de mediaplayer van de Haagse Popserver) zijn meer dan 400 Haagse artiesten te beluisteren.

De Haagse Popserver is een initiatief van de gemeente Den Haag en het Haags Pop Centrum en in 2003 opgezet als informatiebron voor en door de Haagse popsector. Tevens heeft Fonds 1818 bijgedragen aan de realisatie van de vernieuwde Haagse Popserver. De Haagse Popserver heeft daarnaast ook een directe koppeling met 3voor12 Den Haag, de regionale afdeling van het landelijke muziekplatform van de VPRO.

Officiële presentatie Haagse Popserver
Op zaterdag 10 maart vindt de officiële publiekspresentatie plaats tijdens de 25e editie van Club 3voor12 Den Haag. Vanaf 19.30 uur gaat de gratis toegankelijke tweemaandelijkse clubavond in het Paardcafé van start met onder andere optredens van De Kraaien, Tim Akkerman en Woot. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Haagse Popserver (nu nog in oude stijl) is hier te vinden.