Waterpop organiseert wedstrijd voor singer-songwriters

Speel backstage tijdens het festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Wateringse festival Waterpop, dat dit jaar op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus plaats vindt, organiseert dit jaar voor het eerst een wedstrijd voor singer-songwriters. Hierbij krijgen beginnende artiesten de kans om op zaterdag 11 augustus backstage te spelen tijdens het festival. De inschrijving is inmiddels van start.

Het is, naast de Waterproof voor beginnende bands, de tweede door Waterpop en Nederland Drie georganiseerde muziekwedstrijd. “Dit is een perfecte kans om te beginnen in de muziekwereld. Tijdens jouw optreden zorg je niet alleen voor een goede sfeer backstage, maar kun je ook nieuwe contacten leggen met diverse mensen uit de muziekwereld. Backstage bij Waterpop lopen immers fotografen, recensenten en artiesten rond. Ook kun je podiumervaring opdoen rondom het restaurant, de Hofboerderij en het terras”, aldus de organisatie van Waterpop.

Inschrijven
Muzikanten met eigen materiaal kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van Waterpop. Hiervoor zijn maximaal drie mp3’s vereist en een (korte) biografie. Ook dient de deelnemer uit Zuid-Holland te komen. Na de sluitingsdatum selecteert een jury de vier finalisten. Live mag er maximaal één cover gespeeld worden. Ten slotte wordt verwacht dat je alle data beschikbaar bent. Inschrijven kan tot 17 mei, de bekendmaking van de finalisten is uiterlijk zaterdag 26 mei. De finale vindt plaats op zaterdag 16 juni in Nederland Drie te Wateringen.