Albumrelease van Take It Off in ieder geval niet ‘too pretty’

KinKobra heerlijk voorprogramma

Kim Raven | Foto's: Ramond Jaggessar ,

Dit weekend werden er in het Paard van Troje maar liefst twee presentaties gehouden. De kleine zaal stond zaterdag 11 februari klaar voor de singlerelease van KinKobra en de albumrelease van debuut ‘Too Pretty To Give A Fuck’ van de Haagse meidenband Take It Off.

KinKobra klinkt veel beter dan de promotietekstjes van de band doen vermoeden. Deze Nederlandse band uit Zuid-Holland heeft al meerdere malen live op 3FM gespeeld. En live een show weggeven, dat kunnen ze. De zang is continu zuiver en muzikaal klopt het. De heren zijn goed op elkaar ingespeeld en het klinkt alsof ze al eeuwen samen zijn. Zanger Pascal kijkt soms wel erg moeilijk, maar emotieloos is het daardoor in ieder geval niet. KinKobra klinkt als een gigantische mix van muzikale stromingen, waardoor de band echt iets eigens heeft. In een interview beschrijft de band het als ‘rock met een beetje swing’. Het heeft wel wat weg van Papa Roach, maar ook hoor je zo nu en dan Nirvana in hun muziek terug. Het is energiek en uptempo. Een heerlijk voorprogramma.

Take It Off start de albumrelease show met een filmpje, vanuit een beamer op de gordijnen achter podium. Het filmpje is helaas slecht te zien en te verstaan. Leuk idee, slechte uitvoering helaas. Het nieuwe album is gelukkig wel goed uitgevoerd. Het eerste gedeelte van de set is sterk, de nummers zijn hard en hebben wat weg van No Doubt, maar dan met grunts en soms zelfs een schreeuw. Helaas articuleert zangeres Monique niet altijd even goed, waardoor teksten zelden te verstaan zijn.

De show komt lekker op gang tot het moment dat Rene Bom, beter bekend als de Haagse Nachburgemeester, het nieuwe album uitreikt aan de dames. Zijn praatje duurt lang en hij maakt flauwe grapjes waar nauwelijks om gelachen wordt. Blijkbaar is de spanning er op dat moment van af en gaan de dames van Take It Off echt los. Alle nummers van het debuutalbum ‘Too Pretty To Give A Fuck’ komen voorbij, waarbij vooral ‘So uncool’ en titelsong ‘Too pretty to give a fuck’ blijven hangen. Helaas is het muzikaal wat rommeliger dan voor de uitreiking van de cd. Monique zingt op sommige momenten zelfs onzuiver. Gelukkig maken de oudere nummers het tweede deel toch nog goed. De nummes ‘No more’ en ‘You did this’ van hun vorige EP zorgen voor een aantal uitzinnige fans die helemaal uit hun dak gaan. Hierbij waagt Monique zich zelfs in het publiek.

Take It Off heeft een debuutalbum geleverd dat live een hoop potentie heeft. Zeker als het muzikaal allemaal wat beter klopt en er minder zenuwen zijn. Dan kunnen deze Haagse dames nog voor wat leuke dingen gaan zorgen.