Nieuwe edities The Hague Bandstand in 2012

Eerste editie nieuws seizoen op donderdag 16 februari

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ook in 2012 krijgen Haagse acts de kans om zich tijdens The Hague Bandstand, een samenwerking tussen het Haags Pop Centrum en House Of Rock van het Koorenhuis, te presenteren aan programmeurs, producers, journalisten en andere muziekprofessionals uit het hele land. Tijdens de eerste editie van 2012, op donderdag 16 februari, staan LoYu, Jana, Mullet en B Sharp op het programma.

Het panel waaraan de vier acts zich zullen gaan presenteren, bestaat dit keer uit Thom Lich (programmeur So What), Folkert Lodewijks (programmeur Cultuurfabriek) en Jaap de Waart (boekingskantoor Rock ’n Roll Highschool). Zij zullen hun oordeel vellen over de artiesten en geven een advies waarmee ze de artiesten een handje op weg kunnen helpen. Hierbij letten ze niet alleen op het optreden en hun performance, maar bijvoorbeeld ook op de websites van de artiesten. We stellen de vier deelnemers even aan je voor.

LoYu is een elektronische duo, begonnen in 2011, bestaande uit Andreas Loanjoe (Lo) en Baiba Yurkevich (Yu). Het duo combineert soulachtige melodieën met intense beats. Ze wisselen ingewikkelde dubstep-beats af met lange soundscapes. Door de stijl van de muziek en de herkenbare stem van zangeres Baiba, wordt LoYu weleens vergeleken met Björk. Singer-songwriter Jana Trifunović heeft als missie oude jazzmuziek dichter naar een hedendaagse sound te brengen, en dat lukt haar aardig. Jana trad al op tijdens de Haagse PopWeek en werd een van de 3voor12 Den Haag Selecteert acts van december 2011. Binnenkort verschijnt haar akoestische EP.

Tijdens de finale van Talent Event vielen twee bands in de prijzen. B Sharp won de juryprijs en Mullet de publieks- en promotieprijs. Beide bands staan dit keer op The Hague Bandstand. Mullet speelt progressieve rock met een humoristisch kantje. Ze brengen het publiek af en toe op ‘het verkeerde been’ door middel van onverwachte maatwisselingen. B Sharp is een dynamische rockband die, net als Mullet, erg gevarieerde nummers heeft. De band bestaat sinds augustus 2011.

The Hague Bandstand begint om 20.00 uur in het Koorenhuis. De entree is gratis.