B Sharp: “Diversiteit is de kracht van onze band” B Sharp: “Diversiteit is de kracht van onze band”

Aanstaande zaterdag op Schollenpop

, Julie Hauber | Foto’s: Remco van der Ham

B Sharp: “Diversiteit is de kracht van onze band”

Aanstaande zaterdag op Schollenpop

Julie Hauber | Foto’s: Remco van der Ham ,

B Sharp is pas een jaar bij elkaar, maar het vijftal heeft al een indrukwekkend cv opgebouwd. Na het winnen van Talent Event en het uitbrengen van hun EP ‘Evaluating People’ speelde de band al op Walk The Line en het Bevrijdingsfestival Den Haag en staat B Sharp zaterdag op Schollenpop. Tijd om eens terug te blikken en te kijken naar de toekomst met drie van de vijf bandleden.

Zo’n vijf maanden nadat de band werd opgericht, stond B Sharp al in een uitverkochte grote zaal van het Paard van Troje tijdens de finale van Talent Event. De band schreef zich in voor de wedstrijd om deel te kunnen nemen aan de workshops, maar had niet verwacht zo ver te komen. Laat staan de wedstrijd te winnen. “Het hele traject was een leerzame ervaring,” vertelt bassist Hessel. “We namen deel aan verschillende workshops en kregen jurycommentaar waar we echt iets mee konden.”

Het winnen van Talent Event zorgde er niet alleen voor dat B Sharp studiotijd, geld en optredens won, maar ook dat de band groeide. “De jury vond onze liedjes wel goed maar gaf wel het advies om aan onze performance te werken en een overgang tussen onze nummers te creëren. Daar hebben we de laatste maanden dan ook echt aan gewerkt.” Volgens toetsenist Silvin is de band ook meer gaan letten op het samenspel en de sound. Wat die sound is weten ze zelf eigenlijk niet. “We hebben hele uiteenlopende nummers,” licht hij toe. “Diversiteit is de kracht van onze band. We proberen niet in herhaling te vallen. De uitdaging voor ons is om er een geheel van te maken.”

De volgende stap voor B Sharp is gedraaid worden op de radio. Een droom voor het vijftal, waar ze al naartoe aan het werken zijn. De winst bij Talent Event leidde tot opnametijd in de Basementstudio en het vijftal nam deze maand drie liedjes op in de studio. “We hebben onze liedjes wat radiovriendelijker gemaakt”, ligt zanger en gitarist Jens toe. “Het aantal beats per minute zijn bij een paar liedjes omhoog gegaan en de nummers zijn wat ingekort.” De band wil in oktober de eerste single uitbrengen, inclusief releaseparty, een videoclip en een nieuwe website. “Een echt totaalpakket,” aldus Silvin “Het zou toch ook wel gaaf zijn om een producer te vinden die ons de juiste richting op kan sturen of in het voorprogramma van een bekende band te spelen.” De band krijgt op dit moment al coaching van Arie Spaans (Suburbs, Naked red.) en is blij met zijn commentaar. “Hij ziet potentie in ons en probeert ons van het imago ‘schoolbandje’ af te helpen. We zijn geen schoolband, maar worden soms wel zo gezien.”

B Sharp speelt zaterdag om 14.45 uur op de House of Rockstage op Schollenpop. Volgens Hessel wordt het een bijzondere optreden: “We hebben onze show vernieuwd; We hebben aan onze performance gewerkt, willen meer interactie met het publiek en we hebben onze oudere liedjes aangepast. Maar weinig mensen hebben deze show en liedjes nog gezien of gehoord dus het wordt een echte uitdaging.” B Sharp kijkt zelf uit naar de optredens van The Deaf en Kensington, al hopen ze vooral dat er een groot publiek op hun show afkomt. “Ons optreden bestaat uit een gevarieerd repertoire. Sommige nummers zijn heel open en toegankelijk, andere liedjes zijn weer harder of hebben funkinvloeden. Voor elke Schollenpopbezoeker moet er wel een liedje tussen zitten dat hij of zij leuk vindt.”

Bekijk hier het volledige tijdschema van Schollenpop

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag