Kubie maakt de beats, Stickert is de rapper Kubie maakt de beats, Stickert is de rapper

En Speakers Delft gaat los

, Willemijn de Koning

Kubie maakt de beats, Stickert is de rapper

En Speakers Delft gaat los

Willemijn de Koning ,

Het is zes jaar geleden dat Kubus en Sticks samen op het podium te vinden waren. Vanavond is het eindelijk weer zover in Speakers te Delft. Het is tijd voor ‘Microphone Colussus 2’. Net als zes jaar geleden staat Kubus achter de draaitafel, en Sticks houdt de zaal bezig met zijn overvloed aan woorden.

De nog lege zaal wordt eerst opgewarmd door Blaaskaak, bijgestaan door DJ Young Dazey. Deze rasechte Delftenaar spit zijn verzen alsof hij nooit anders heeft gedaan. De beats erachter maken het plaatje compleet. Dit nieuwe hiphoptalent heeft de zaal warm gemaakt.

Dan is het wachten op het Zwolse duo Kubus & Sticks. Maar na zes jaar gewacht te hebben, kan dat halfuurtje er ook nog wel bij. Eerst verschijnt de beatmaker op het podium. Kubus houdt de zaal zoet met harde beats totdat Stickert het podium eindelijk opkomt. Hij knalt er meteen het nummer ‘FTG Shit’ in en heel de zaal doet mee. Daarna verklaart hij dat het druk is op het werkveld maar dat maakt hem niet uit, want zijn mede rappers hebben niet wat hij heeft. Met deze inleiding zet Sticks ‘Zoals dit’ in en vanaf hier gaat het dak van Speakers Delft eraf.

Sticks spit zijn teksten alsof het niets is en het publiek kan alles mee rappen. Hij roept zelfs op om een pit te maken en de aanwezigen doen dan ook niets liever. Daarna wordt ene Jeroen uit het publiek op het podium getrokken om met Sticks een wodka te drinken. Blijkbaar is Sticks hier meer bedreven in dan zijn publiek, want na twee slokken van Jeroen neemt Sticks het over en drinkt het cd-hoesje leeg waar de wodka in zit. “Meezingers” als ‘Hamvraag’ en ‘Hoedeplank’ worden nog afgevuurd voordat het energieke duo het podium verlaat.

Volgens de Zwolse rapper is ‘Microphone Colossus 2’ zeker niet het laatste wat we van het duo Kubus en Sticks zullen horen. Naast een aantal projecten met andere rappers waarmee Sticks nog aan de slag wil gaan, wil hij een ware serie van ‘Microphone Colussus’ gaan maken. Alleen hoopt Delft dat het niet weer acht jaar duurt voordat Kubie en Stickert deel drie uitbrengen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag