Film It Yourself bij Woot en Bombay Show Pig op Life I Live Festival

Download de app en film mee

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanavond gaat om 19.00 uur de tweede editie van het Life I Live Festival van start in de Haagse binnenstad. 3voor12 Den Haag is er uiteraard ook bij om uitgebreid verslag te doen, maar dit jaar doen we ook nog wat extra. Er gaat namelijk gefilmd worden bij de concerten van Woot (foto) en Bombay Show Pig. En niet alleen door ons, maar ook door jou. Het filmen gebeurt namelijk volgens het Film It Yourself (FIY) concept, waarbij het publiek filmt en alle beelden worden samengevoegd tot één clip. Dus download de FIY app en film mee!

Wat is Film It Yourself?
Film It Yourself is het community film platform van de VPRO. Samen met jullie willen we bij zoveel mogelijk concerten behalve het geluid ook het beeld verzamelen om zo bijzondere artiesten een nog groter publiek te kunnen bieden. Jij filmt met je mobiel, wij doen een goede geluidsopname van het optreden erbij, FIY maakt er automatisch een clip van het concert van. Zo is onlangs het optreden van DI-RECT op Paaspop gefilmd.

Film It Yourself op het Life I Live Festival
Tijdens het Life I Live Festival zal 3voor12 Den Haag bij twee optredens het Film It Yourself concept toepassen. Allereerst bij het optreden van Woot, om 19.00 uur op het Kerkplein. Daar filmen we het nummer ‘Son of a’. Om 21.30 uur verzamelen we opnieuw op het Kerkplein voor het optreden van Bombay Show Pig, waar we het nummer ‘Start/rewind’ zullen filmen. Nu is het zo dat hoe meer mensen er mee doen met filmen, hoe leuker het eindresultaat zal worden. Dus doe vooral mee. Hieronder staat beschreven hoe je mee kunt doen aan Film It Yourself.

Hoe gaat het in zijn werk?
- Allereerst heb je een iPhone nodig. Film It Yourself werkt via een applicatie, die op dit moment nog het beste werkt op een iPhone. Ga naar de App Store en download de applicatie.
- Ga om 19.00 uur naar het optreden van Woot, of om 21.30 uur naar dat van Bombay Show Pig. Beide concerten vinden plaats op het Kerkplein in Den Haag. Bij Woot wordt het nummer ‘Son of a’ (laatste nummer van de set) gefilmd, bij Bombay Show Pig is dat ‘Start/rewind’ (vierde nummer van de set). De band zal voorafgaand aan het nummer even waarschuwen dat er begonnen kan worden met filmen. Film bij voorkeur het volledige nummer.
- Upload na afloop je video(‘s) met de FIY app.
- 3voor12 Den Haag verzamelt alle filmpjes en maakt er een interactieve FIY player die je overal kunt embedden.

Heb je nog vragen? Stuur ons dan vooral even een mailtje, redactie@3voor12denhaag.nl!