Afwisselende muzikale middag met The Hague Bandstand

Van metal naar hiphop naar pop naar swamprock

Foto’s: Karin Bruinenberg ,

In het Koorenhuis aan de Haagse Prinsegracht vond afgelopen zaterdag 21 april een nieuwe editie van The Hague Bandstand plaats. Een extra grote editie zelfs. Maar liefst zes acts uit de Haagse regio presenteerden zich voor het panel om zo niet alleen de nodige feedback te krijgen maar ook goede contacten te leggen. Op het programma stonden optredens van Variscythe, Cult of the Secret Samurai, Hooked, Atlantic Attraction, Trio Escobar en Abou.

Het programma gaat al om 13.00 uur van start met de metalband Variscythe. De acts volgen elkaar in rap tempo op met steeds een kort optreden van 20 minuten. De variatie ligt daarbij hoog. Het panel, vandaag bestaande uit Gwen Peroti (Werfpop), Wiboud Burkens (producer), Ramon Fehling (Schollenpop), Vico Sneep (Plein Open), Marcel van Deursen (Nederland Drie) en Bram Bol (producer). Na afloop van de optredens krijgen de acts feedback van het panel en krijgen ze later ook nog een schriftelijk feedbackverslag. Na Variscythe is het de beurt aan de bands Cult of the Secret Samurai en Hooked.

Na de eerste drie bands is er een ‘pauze’ ingelast voor het demo-uurtje. Haagse acts kunnen dan hun muziek laten horen aan de aanwezige panelleden en zo de nodige feedback krijgen. Ook kunnen er vragen worden gesteld over prangende onderwerpen als ‘hoe krijg ik meer optredens’. Vreemd genoeg is er niet heel veel animo voor het demo-uurtje en zijn het vooral de al op The Hague Bandstand spelende bands die ook even hun demo laten horen. Gemiste kans voor veel Haagse acts. Na het demo-uurtje gaat het programma verder met de laatste drie acts; Atlantic Attraction, Trio Escobar en Abou, waardoor de dag goed wordt afgesloten.