3voor12 Den Haag tipt Life I Live Festival 2012

Welke acts mag je niet missen?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aanstaande zondag om 19.00 uur gaat de tweede editie van het Life I Live Festival van start. Op de zeven buitenpodia, verspreid over de Haagse binnenstad, staan meer dan dertig acts op het programma. Nu kunnen we ons voorstellen dat je van gekkigheid niet meer weet naar welke acts je moet gaan kijken, dus stelde 3voor12 Den Haag een mooie festivalroute voor je samen met vijf acts die je zeker moet gaan zien. Van de route afwijken mag natuurlijk ook...

Woot

Op het Kerkplein gaat om 19.00 uur het programma van start met Woot, winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2011. Het Haagse trio maakt psychedelische indiepop met als inspiratiebronnen Radiohead, Patrick Watson en Jimi Hendrix. De band was eerder al te zien op festivals als Crossing Border en Eurosonic.

Jaimi Faulkner

De Australische singer-songwriter een gitaarvirtuoos Jaimi Faulkner wordt alom genoemd als aanstormend supertalent. Muzikaal tapt hij uit de folk, country, blues en soul en op het Life I Live Festival treedt hij op met volledige band en gastzangeres Jacinta Curuana. Faulkner speelt om 20.15 uur op De Plaats.

Bombay Show Pig

Het debuutalbum van het Haags/Amsterdamse duo Bombay Show Pig, getiteld ‘Vulture/Provider’ wordt op 3 mei gepresenteerd en is nu al te beluisteren in de Luisterpaal van 3voor12. Het tweetal maakt fijne indierock en maakte met de eerste single ‘Sancho Panza’ al meteen een goede indruk. Om 21.30 uur kun je ze zien op het Kerkplein.

Morning Parade

Eén van de hoofdacts van het festival is de Engelse band Morning Parade. Het vijftal met spannende Britpop en scoorde met ‘Under the stars’ een flinke hit. Vooral bij 3FM is de band een graag geziene gast. Eerder dit jaar kwam het titelloze debuutalbum uit. Morning Parade is om 21.45 uur te zien op het Spuiplein.

Jam de la Crème

Net als vorig jaar wordt het festival op het Spuiplein afgesloten met een sessie van het Haagse initiatief Jam de la Crème, waarbij dit keer de samenwerking met Kytopia is aangegaan, de muzikantenkring rondom Kyteman. Aan de sessie werken onder andere muzikanten van DI-RECT, Caro Emerald, Anouk, The Deaf, Dazzled Kid, Bombay Show Pig, Splendid en Schradinova mee. De sessie begint om 23.15 uur.