Videoclip: Dyzack - ‘Without blue’ Videoclip: Dyzack - ‘Without blue’

“De bedoeling is om van elk lied van het album een clip of live registratie te maken”

, Remco van der Ham

Videoclip: Dyzack - ‘Without blue’

“De bedoeling is om van elk lied van het album een clip of live registratie te maken”

Remco van der Ham ,

Het nieuwe album van Dyzack, ‘This Mangy Soul’, is inmiddels alweer een tijdje uit en kan rekenen op mooie kritieken. Voor het nummer ‘Without blue’ heeft Erik Hofland (aka Dyzack) nu eigenhandig een videoclip gemaakt. Hofland vertelt over de totstandkoming van de clip en het idee achter het nummer.

Hofland: “De tekst van ‘Without blue’ is kort en als volgt:"
The river is up there/Touching the sea/The wind seems easy/and I'm ready
Here's liftoff/I'm floating towards the sun/It feels kinda weird/In my belly, I go on
Now I'm higher/Than any tree/Loose my weight/I'm above here/Without blue

“Het moeilijke was de drang, om dingen te willen ontvluchten of ontstijgen, te beschrijven. Als metafoor had ik een vlucht met een heteluchtballon en die in eerste instantie ook zo exact mogelijk beschreven. Later ben ik gaan schrappen en bleef deze korte tekst over. Via een omweg, middels een beschrijving over een ballontocht, kwam ik weer terug bij datgene wat ik eerst zo moeilijk vond om te beschrijven. In de clip heb ik wel gebruik gemaakt van de metafoor van de heteluchtballon, vooral om dat dit in beeld spraak wel goed werkt.” Erik maakte de videoclip in Motion 5. “En ik moet bekennen dat al het beeldmateriaal 'gevonden' is op internet. Samplen met beelden zeg maar.”

De reden om als eerste voor ‘Without blue’ een videoclip te maken is vrij makkelijk. ”Simpelweg omdat het het eerste lied van mijn nieuwe album is. Het is namelijk de bedoeling om van elk lied van het album een clip of live registratie te maken. Aldus begin ik met het eerste lied.” Of die ambitie ook echt wordt waargemaakt is nog niet duidelijk. “Na vier weken aan deze clip te hebben gewerkt, kom ik hier een beetje van terug. De komende negen maanden clips maken, zie ik niet zo zitten. Mochten andere clipmakers  zich willen aanmelden, graag!”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag