Pitch Blond uit elkaar Pitch Blond uit elkaar

“Het mag geen halfslachtig compromis worden”

, Remco van der Ham

Pitch Blond uit elkaar

“Het mag geen halfslachtig compromis worden”

Remco van der Ham ,

De Haagse alternatieve rockband Pitch Blond houdt er mee op, zo laat de band vandaag in een persbericht weten. Na zes jaar en vele muzikale hoogtepunten houdt het trio, bestaande uit Suzanne Ypma, Vincent van Haperen en Joost le Feber, het voor gezien.

“Het mag geen halfslachtig compromis worden”

De Haagse alternatieve rockband Pitch Blond houdt er mee op, zo laat de band vandaag in een persbericht weten. Na zes jaar en vele muzikale hoogtepunten houdt het trio, bestaande uit  Suzanne Ypma, Vincent van Haperen en Joost le Feber, het voor gezien.

In het persbericht vertelt de band over de reden van het stoppen: “Tijdens het schrijven van nieuwe muziek bleken we alle drie verschillende plannen en ideeën te hebben. Omdat we vinden dat het nieuwe werk geen halfslachtig compromis mag worden, hebben we in goed overleg en vriendschap geconcludeerd dat het daarom beter is om zonder elkaar verder te gaan.”

Pitch Blond werd in 2006 opgericht door Suzanne Ypma (zang en gitaar) en Vincent van Haperen (bas), toen nog met Stefan van der List op drums. Suzanne en Vincent vormen de basis van de band, waarbij degene op de plek achter het drumstel verschillende keren veranderd. Na Van der List neemt Jim Geurts eind 2007 de drumstokken over. Met Geurts neemt Pitch Blond debuutalbum ‘Wise & Ugly’ op, maar bij de cd-presentatie in de SuperMarkt, november 2009, is hij er al niet meer bij. Zijn plek wordt dan tijdelijk ingenomen door Jasper Moes (Def P & Beatbusters), gevolgd door Joost le Feber die sinds april 2010 bij de band zit.

Pitch Blond heeft in de afgelopen zes jaar een mooi cv opgebouwd. Zo stond de band op festival als de Zwarte Cross (2008), Haagse KoninginneNach (2010), Crossing Border (2009), Vlietpop (2008), Walk The Line (2011), Langweiligkeit 9 (2008), Haagse PopWeek (2006, 2007 en 2008) en Beatstad Heats The Hague (2006). In 2007 won de band Check MO met het nummer dat samen met Sattar al Saadi werd gemaakt en in 2008 werd Pitch Blond genomineerd voor de Haagse Popprijs voor ‘Beste Live Act’. In maart 2011 mocht het drietal naar het SXSW Festival in Austin (Texas, USA) als onderdeel van de Haagse delegatie. Ook was de band meerdere keren te horen op 3FM en waren er onder andere optredens in Paard van Troje, Paradiso, Melkweg, Patronaat en Effenaar.

Zangeres/gitariste Suzanne Ypma is al een tijd bezig met het schrijven van nieuw materiaal. Of dit wordt gebruikt voor een soloplaat of dat er een nieuwe band komt, is nog niet bekend. Vincent van Haperen gaat verder als bassist bij Peter Beeker & Ongenode Gaste en Joost le Feber zal blijven drummen bij de bands Chris Kok & Civil Union, Nosoyo en Spilled Coffee.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag