Haagse PopWeek 2011 belicht: NOHEROES

“Als je niet van metal houdt, kun je één grote bak herrie verwachten”

Remco van der Ham ,

De elfde editie van de Haagse PopWeek gaat op vrijdag 14 oktober van start. Negen dagen lang kun je bij vele Haagse podia terecht voor de crème de la crème van de Haagse muziekscene, waarbij ook veel nieuw talent een kans krijgt. In aanloop naar de Haagse PopWeek belicht 3VOOR12 Den Haag een aantal van deze acts. Vandaag beginnen we met de band NOHEROES.

“Als je niet van metal houdt, kun je één grote bak herrie verwachten”

De elfde editie van de Haagse PopWeek gaat op vrijdag 14 oktober van start. Negen dagen lang kun je bij vele Haagse podia terecht voor de crème de la crème van de Haagse muziekscene, waarbij ook veel nieuw talent een kans krijgt. In aanloop naar de Haagse PopWeek belicht 3VOOR12 Den Haag een aantal van deze acts. Vandaag beginnen we met de band NOHEROES.

De formatie NOHEROES wordt in 2008 opgericht door Yordi (ex-bassist NOHEROES, nu bassist van Haribo Macht Kinder Froh) en drummer Pascal Rops. Pascal vertelt: “We zaten in de band Underlined en maakte emocore. Naarmate onze muzieksmaak veranderde, wilden wij hardere muziek gaan maken. Hieruit vloeide NOHEROES voort met Roy Sommeling (gitaar) en Lesley (zang). Uiteindelijk is Lesley vervangen door John van der Valk en Yordi is vervangen door Griffin Endlich. Ook is Damon van Drimmelen er als tweede gitarist bijgekomen. Nu vormen wij met z’n vijven de band NOHEROES.” De stijl van de band kan het best worden omschreven als progressieve, melodische metalcore/post-hardcore. “We worden beïnvloed door bands als Misery Signals, Architects, Heart In Hand en For The Fallen Dreams. In deze bands zie je veel melodie gepaard met zware gitaren, technische riffs en harde breakdowns terug.”

De metalliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen bij NOHEROES en een energiek en hard optreden verwachten. “Het gaat van harde stukken naar gevoelige, melodische passages. Het liefst gaan mensen ook los bij onze optredens. De leukste momenten zijn de optredens waarbij er een goede sfeer is en iedereen meegaat. Optredens waar het niet alleen tijdens de show, maar ook ervoor en erna een feest is! Als je totaal niet van metal houdt, kun je één grote bak herrie verwachten.” De band heeft duidelijke doelen voor de toekomst. “Graag willen we dermate groot worden dat we kunnen touren in het buitenland en misschien zelfs ons brood ermee kunnen verdienen. We hebben al shows in België gedaan maar we willen ook de kant van Duitsland, Frankrijk en Engeland op.” Ook is er een nieuw album op komst. “We zijn druk bezig met schrijven en willen afspraken gaan maken met de studio. Verder zijn er nog veel shows die we gaan spelen en hopelijk nog veel meer shows die erbij komen.”

Ook het onderwerp van de bezuinigingen in de culturele sector wordt nog even aangehaald. “Hoe veel ik ook van muziek en cultuur hou, er moet sowieso bezuinigd worden. Ook cultuur zal hieronder gaan lijden dus, daar kunnen we weinig aan veranderen.”

Eén van de onderdelen van de Haagse PopWeek is The Hague Bandstand, waarbij bands en artiesten tips krijgen van professionals uit de muziekindustrie. We vragen NOHEROES zelf ook om wat tips voor andere muzikanten. “Het is belangrijk om een professionele sound, look en feel te krijgen. Veel beginnende bands (ook wij) hebben last van het feit dat ze nog niet een geheel eigen sound hebben. Ook om te kijken hoe bands overkomen en hoe het publiek zich voelt als ze aan de band denken is belangrijk. Dit kan je zien als marketing/ branding,maar het hoort er ook bij. Lady Gaga is hier een overdreven voorbeeld van. Hiernaast is communicatie voor het regelen van shows, maar ook communicatie met geluidsmensen erg belangrijk.”

Tijdens de finale van de Haagse PopWeek worden de Haagse Popprijzen voor de tiende keer uitgereikt. We vragen NOHEROES welke award zij zelf wel eens willen winnen. ”Eigenlijk zou alle award wel een eer zijn om alleen al genomineerd voor te worden. Maar aangezien we erg gefocust zijn op het goed live spelen, zouden we de award voor Beste Live Act wel graag willen winnen. Hiernaast is de award voor Aanstormend Talent ook enorm tof!” En tot slot, welke band(s) willen de heren van NOHEROES zelf eigenlijk gaan kijken tijdens de Haagse PopWeek? “Als ik zo de live video van Fexet zie, ben ik wel erg siked om hen te zien! Hoe oud zijn die gastjes? Wat een energie!”

NOHEROES speelt op vrijdag 14 oktober om 22.15 uur in het HPC Muziekcafé.