The Hague Jazz failliet verklaard The Hague Jazz failliet verklaard

Geen nieuwe datum voor concert Duran Duran

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

The Hague Jazz failliet verklaard

Geen nieuwe datum voor concert Duran Duran

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Het doek is gevallen voor het Haagse jazzfestival The Hague Jazz. De organisatie werd eerder deze week failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Het festival kampte al lange tijd met financiële problemen. De verhuizing van het World Forum Theater naar het Kyocera Stadion maakte het er niet beter op.

Tijdens de zesde editie van het festival stapelde de problemen alsmaar op. Het begon al met het verdwijnen van het grootste podium om “het gras van het stadion te sparen” en vervolgens moest Duran Duran afzeggen wegens stemproblemen van Simon le Bon. Tijdens het festival zelf ging er meer fout dan goed, met als toppunt de staking van de beveiliging en het daarop volgende opstootje met festivaldirecteur Ruud Wijkniet. In de weken na het festival volgden de berichten over de financiële problemen elkaar in rap tempo op en uiteindelijk besluit Wijkniet uit de organisatie te stappen.

Duran Duran
Voor het afgelaste concert van Duran Duran werd gezocht naar een nieuwe datum. Aanvankelijk zou het concert alsnog plaatsvinden op 2 september, maar ook op deze datum kon het concert geen doorgang vinden door de stemproblemen van Le Bon. In augustus werd bekend dat het concert in januari 2012 plaats zou vinden, maar een definitieve datum is er nooit gekomen. Die zal er nu ook niet meer komen en de kans dat mensen nog geld terug krijgen voor de gekochte kaarten is zeer gering.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag