T3eth ragt, rent en rammelt

Doe maar gekker, dan doe je nog niet gek genoeg

Frank Veldkamp | Foto's: Peisam Tsang ,

Nieuwste belofte op Moshi Moshi label maakt met gezellig electro janboel vooruitgesnelde reputatie meer dan waar.

Doe maar gekker, dan doe je nog niet gek genoeg

Nieuwste belofte op Moshi Moshi label maakt met gezellig electro janboel vooruitgesnelde reputatie meer dan waar.

GEZIEN:
T3eth @ Walk The Line, Paard van Troje (kleine zaal), zaterdag 14 mei 2011

MUZIEK:
Het programmaboekje omschrijft de muziek van T3eth (zeg maar tiet) als keiharde electrodance en pompende synthesizerpunk. We hadden het niet mooier kunnen formuleren.

PLUS:
Niet gehinderd door enige subtiliteit beuken de drummer en laptopper van het drietal de beats de zaal in, terwijl zangeres Veronica So, twee turven hoog, over het podium stuitert. De kleine zaal wordt totaal op zijn kop gezet en aan het eind staat het halve podium vol met wild dansende bezoekers. Veronica doet qua uiterlijk en optreden denken aan het duivelse zusje van Lovefoxxx, zangeres van CSS (waar zijn die eigenlijk gebleven?).

MIN:
Het lukt Veronica in eerste instantie niet het afwachtende publiek mee te krijgen, tot ze mensen het podium opsleurt. Muzikaal gaat het helemaal nergens over, maar wat een energie straalt dit trio uit.

CONCLUSIE:
Op een festival wat prat gaat op kwaliteit en finesse misstaat de rommelige electropunk van T3eth wel een beetje, maar tussen alle serieuze acts is het wel fijn om even ongecompliceerd uit de bol te gaan. Dat de band zich helemaal geeft blijkt als ze direct na afloop van de show meer dood dan levend op de vloer van de backstage area worden aangetroffen.

CIJFER:
8