Energieke start met prettig gestoord Little Trouble Kids

Rammelende noisepop door verrassend duo uit België

Ramon Keyzer | Foto's: Joris van de Kant ,

Little Trouble Kids (voorheen Boston Tea Party) veranderde hun naam omdat een Nederlandse coverband die naam al eerder had. Ze vernoemden hun album naar het nummer ‘Little trouble girl’ van Sonic Youth en nu dus ook de band. Gisteren speelde de band al in 330live en nu, ingespeeld en wel, openen ze het Walk The Line Festival met enorm veel energie in de Zwarte Ruiter. ‘Right in your face’. We zijn begonnen!

Rammelende noisepop door verrassend duo uit België

Little Trouble Kids (voorheen Boston Tea Party) veranderde hun naam omdat een Nederlandse coverband die naam al eerder had. Ze vernoemden hun album naar het nummer ‘Little trouble girl’  van Sonic Youth en nu dus ook de band. Gisteren speelde de band al in 330live en nu, ingespeeld en wel, openen ze het Walk The Line Festival met enorm veel energie in de Zwarte Ruiter. ‘Right in your face’. We zijn begonnen!

GEZIEN:
Little Trouble Kids @ Walk The Line Festival, Zwarte Ruiter, vrijdag 13 mei 2011

MUZIEK:
Little Trouble Kids is een prettig gestoord energiek noisepop duo uit België. Een rockduo dus, en dan is de vergelijking snel gemaakt; het alternatieve broertje van Blood Red Shoes of White Stripes zonder blues, maar ook het eveneens Belgische Black Box Revelation misstaat niet als referentie. Hij heet Thomas en is een opgefokt mannetje op gitaar met veel effecten. Zij heet Eline en staat stampend met haar zwarte hakschoentjes op een houten klankbord en slaat op wat percussie-instrumenten. Soms samen vaker afgewisseld verzorgen ze beide de schreeuwerige zang.

PLUS:
Het blijft knap om als duo zo’n bak herrie te maken. En dat is dus positief. De onconventionele en beperkte setting maakt het nog knapper. Met beperkte middelen wordt een vol geluid geproduceerd. Rammelpunk, maar ook erg catchy met een grote scherpe rand. Muzikaal wordt het grootste deel door Thomas ingevuld waarbij hij laat zien zijn gitaar volledig te beheersen. Fris en energiek springt hij over het podium terwijl hij amper fouten maakt. Regelmatig gooit hij er nog een verrassende wending tussendoor.

MIN:
Het begin is ietwat rommelig en de zang is niet altijd even goed. Vooral de eentonige, schreeuwerige zang van Eline. Daarbij lijken sommige nummers wel erg veel op elkaar en is het pompende basritme van Ellen wel erg vaak hetzelfde. Ook tekstueel wordt de kracht van herhaling helaas wat over de top toegepast.

CONCLUSIE:
Little Trouble Kids verzorgt een sterke energieke start van het tweede Walk The Line festival. Jammer dat het nog zo leeg is in de Zwarte Ruiter.

CIJFER:
7