Bear Driver ontstijgt de middelmaat niet

Desondanks proberen ze het wel

Linda Wimmenhove | Foto's: Ron van Varik ,

Dat een mooie zangeres geen garantie is voor succes, bewijst Bear Driver.

Desondanks proberen ze het wel

Dat een mooie zangeres geen garantie is voor succes, bewijst Bear Driver.

GEZIEN:
Bear Driver @ Walk The Line, Rootz, vrijdag 13 mei 2011

MUZIEK:
Springerige indiepopband uit Leeds.

PLUS:
Bear Driver past niet op het podium van de Rootz en daardoor is de bassist voor het podium geplaatst. Met de rug naar het publiek staat hij rustig te spelen. Het siert de band dat ze hier relaxt mee omgaan. Bear Driver heeft geen frontman, de twee gitaristen en de zangeres nemen afwisselend en soms tegelijkertijd deze rol op zich. Dit zorgt, samen met het energieke gitaarspel en performance van de gitaristen, voor variatie in de set. Sympathiek is het dat de band gratis cd's laat uitdelen na het optreden.

MIN:
Bear Driver is een typisch geval van dertien in een dozijn. Het is een band, waarvan er al zo veel zijn en een onderscheidend element heeft de band niet. De zangeres lijkt niet echt deel uit te maken van de band. Ze staat erbij alsof ze een toevallige voorbijganger is die per ongeluk achter de microfoon van een rockband is terecht gekomen. Misschien is zij aangetrokken voor het plaatje, want als ze haar jas uittrekt wordt er door de mannelijke bezoekers bewonderend gefloten. De liedjes van Bear Driver blijven niet hangen en de zang is bij vlagen vals te noemen. Misschien dat het met het opdoen van meer podiumervaring beter gaat worden.

CONCLUSIE:
Bear Driver is een jonge energieke band zonder een eigen geluid. De band werkt hard, maar de liedjes blijven niet hangen. Voor deze werklust scoren ze toch een kleine voldoende.

CIJFER:
5,5