Akron/Family fascineert van begin tot eind

Bezielde tripkippen maken indruk

Suzanne Tamis | Foto's: Michella Kuijkhoven ,

Het bevlogen trio uit New York hypnotiseert. Zotte fabelachtige klanken vullen de zaal. Geen wonder dat ze zelf ook zo bevreemdend op het podium staan.

Bezielde tripkippen maken indruk

Het bevlogen trio uit New York hypnotiseert. Zotte fabelachtige klanken vullen de zaal. Geen wonder dat ze zelf ook zo bevreemdend op het podium staan.

GEZIEN:
Akron/Family @ Walk The Line, Paard van Troje (grote zaal), zaterdag 14 mei 2011

MUZIEK:
De drie heren van Akron/Family begaan de paden van folk, rock en elektronica en blijven zweven boven het kruispunt. Over het algemeen doet de muziek enigszins ‘waus’ aan, wat overigens niet nadelig uitpakt. Akron/Family is niet alleen niet-doorsnee, maar eerder een beetje vreemd. De muziek is onalledaags en in combinatie met de act krijgt het een mysterieus jasje aangemeten. Psychedelische en wonderlijke klanken die je meenemen in trance, sleuren je onaangekondigd mee in een onheilspellende föhn van geluiden om vervolgens door te reizen naar een abstract paradijs van een onbekende wereld. De sterke chemie tussen de bandleden tilt de muziek naar een hoger niveau. Alle bandleden nemen zowel zang als instrumenten voor hun rekening, gezamenlijk of elkaar afwisselend. Het sterke samenspel weet de formatie ook op het publiek over te brengen. Dit heeft tot gevolg dat de hele zaal vol overgave mee klapt en zingt.

PLUS:
Het sterke samenspel en de betoverende muziek, verontrustend of niet, maken de act tot een boeiende show. De goedgestemde muzikanten proberen positiviteit over te brengen en slagen erin de zaal mee te krijgen. Dit zorgt voor een goede en actieve sfeer.

MIN:
Het euforische van de band zit op het randje afgrond, pastoraler moet het niet worden. Het is mooi, maar een dosis extra zou het een beetje freaky of te zweverig maken. Allicht is dit de bedoeling en een onderdeel van de show, waar je op de cd minder van terugherkent.

CONCLUSIE:
Bulderende experimentele rock of zalvende nummers, denderen of trillen. Het doet er niet toe, het is meeslepend en fascineert van het begin tot het eind.

CIJFER:
8