Festivalkriebels 2011: Waterpop

Programma compleet met de laatste vier namen

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Waterpop, dat op zaterdag 13 augustus wordt gehouden in het Hofpark in Wateringen, heeft dit weekend de eerste namen naar buiten gebracht. Het is alweer de 34e editie van het festival waar, behalve muziek, ook veel theater en kinderactiviteiten te bezoeken is. De laatste namen voor het festival zijn bekend gemaakt.

Programma compleet met de laatste vier namen

Waterpop, dat op zaterdag 13 augustus wordt gehouden in het Hofpark in Wateringen, heeft dit weekend de eerste namen naar buiten gebracht. Het is alweer de 34e editie van het festival waar, behalve muziek, ook veel theater en kinderactiviteiten te bezoeken is. De laatste namen voor het festival zijn bekend gemaakt.

5 juli: Met de bekendmaking van de laatste vier namen is het programma van Waterpop compleet. Eén van deze bekendmakingen is de Belgische band Hooverphonic. Het is één van de meest succesvolle bands uit België en brak door met de hit ‘Mad about you’ van het album ‘The Magnificent Tree’. In 2010 verscheen de meest recente cd ‘The Night Before’ met de nieuwe zangeres Noémie Wolfs. Eveneens uit België komt Balthazar. De indiepop formatie uit Gent won Humo’s Rock Rally en tourde door Europa met dEUS. De band speelde op festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Dour Festival en Lowlands. In 2010 verscheen debuutalbum ‘Applause’. Candybar Planet is één van de grondleggers van de Eindhoven Rockcity beweging, waar ook bands als Peter Pan Speedrock, 7Zuma7 enBeef bij horen. De band hield er in 2002 mee op, maar heel af en toe komen ze nog bij elkaar om op te treden, zoals nu op Waterpop. De vierde en laatste bevestiging is die van Jon Amor Blues Group. Amor speelde gitaar in de Engelse bluesband The Hoax, maar doet het nu solo. De band haalt niet alleen inspiratie uit acts als Muddy Waters en Howlin’ Wolf, maar ook uit The Black Keys en Jon Spencer Blues Explosion.

19 juni: De Westlandse rockband Flying Flapjacks heeft de finale van Waterproof, de voorrondes van Waterpop, gewonnen. Eigenlijk zou de band niet eens meedoen aan de finale, maar door het uitvallen van finalist Mr. Man werd de band alsnog geselecteerd voor de finale. De band liet daarbij The Levi’s, KinKobra en FortyNina achter zich. Flying Flapjacks volgens de jury: “De band opende de avond vol enthousiasme en energie. De technische kant van de set zat goed in elkaar. Een zeer sympathieke band die weet te overtuigen.” De band zal het festival openen.

17 mei: In het Hofpark zal onder andere worden opgetreden door Fishbone. De Amerikaanse band maakt een mix van ska, punk, soul en funk en diende als inspiratie voor bands als No Doubt, Red Hot Chili Peppers en Jane's Addiction. De Nederlandse surfband The Phantom Four treedt sinds enige tijd op met The Arguido (beter bekend als Rudeboy van Urban Dance Squad). De formatie creëert een geheel eigen sound die de rauwheid van eighties surfpunk en new wave combineert met een modern rockgeluid. Ook de komst van Shaking Godspeed is bevestigd. Het Nederlandse trio combineert vuige rock met blues en speelde eerder al op Noorderslag. De vierde en laatste naam die het festival bekend heeft gemaakt, is Ralph de Jongh & Crazy Hearts. De Nederlandse De Jongh speelt met zijn band Crazy Hearts een mix van pop, rock en americana.

28 maart: Zo zal onder andere de grotendeels Haagse band Vanderbuyst optreden. De band is opgericht door de Brabantse Willem Verbuyst (ex-Powervice), maar zijn bandleden Barry van Esbroek en Jochem Jonkman wonen in Den Haag. Vanderbuyst maakt muziek met inspiratiebronnen als Van Halen, Iron Maiden en Deep Purple. Heerlijk ouderwetse rock dus! 3FM Serious Talent band Kensington is opgericht in 2008 en sleepte al snel een platencontract binnen. Dit resulteerde in optredens met onder andere Razorlight, My Chemical Romance en The Wombats. Eind 2010 bracht Kensington haar debuutalbum ‘Borders’ uit, vol catchy rocksongs. De derde bevestigde act is La Chiva Gantiva, Colombiaanse folk, soul en pop uit België. Deze formatie zal ongetwijfeld voor een zomers sfeertje gaan zorgen.