Festivalkriebels 2011: Walk The Line Festival

Rebekka Karijord vervangt Kowalski

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

De tweede editie van het Walk The Line Festival vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei. In totaal treden er meer dan 50 nationale en internationale acts op, een flink aantal meer dan vorig jaar. Het programma is al een tijdje bekend, maar het optreden van Kowalski is komen te vervallen. Hiervoor in de plaats zal Rebekka Karijord optreden.

Rebekka Karijord vervangt Kowalski

De tweede editie van het Walk The Line Festival vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei. In totaal treden er meer dan 50 nationale en internationale acts op, een flink aantal meer dan vorig jaar. Het programma is al een tijdje bekend, maar het optreden van Kowalski is komen te vervallen. Hiervoor in de plaats zal Rebekka Karijord optreden.

9 mei: De Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord is toegevoegd aan de line-up van het Walk the Line festival. Wegens omstandigheden gaat het optreden van Kowalski niet door, maar nu is Rebekka Karijord bevestigd als vervanger. Zij zal op vrijdag 13 mei optreden in de Zwarte Ruiter. Karijord vertelt in haar liedjes de mooiste verhalen, begeleid door piano, drums en strijkers die perfect aansluiten op haar wonderschone teksten. Haar solo debuutalbum verschijnt op 13 mei in Nederland onder de naam ‘The Noble Art of Letting Go’.

18 april: De laatste twee bevestigingen voor Walk The Line zijn vandaag bekend gemaakt; Jonathan Jeremiah en The Phantom Band. Jonathan Jeremiah’s muziek is een mix van folk en soul, geïnspireerd door helden als James Taylor, Cat Stevens en Nick Drake. Debuutalbum ‘A Solitary Man’ werd in Nederland lovend ontvangen en zorgde begin april voor een uitverkocht Paradiso. The Phantom Band bracht in 2009 het debuutalbum ‘Checkmate Savage’ uit. Het album kreeg goede kritieken, ondanks de ongrijpbare donkere muziek. Vorig jaar verscheen het tweede album van deze indierockers uit Glasgow: ‘The Wants’.

7 april: Vier nieuwe namen vandaag voor de tweede editie van het Walk The Line festival. Voor vrijdag 13 mei zijn de psychedelische poprockformatie Bear Driver en de blues/folk singer-songwriter Marcus Foster, beide uit Londen, bevestigd. Ook het Amsterdamse dj-collectief Guerilla Speakerz zal op de vrijdag optreden. Voor zaterdag 14 mei is de komst van de Amerikaanse indieband Royal Bangs bevestigd.

30 maart: Veel nieuwe namen voor Walk The Line vandaag. Tien om precies te zijn. Zo zal onder andere de Ierse singer-songwriter Wallis Bird optreden. In 2007 had ze een bescheiden hit met ‘Blossoms in the street’. De Amerikaanse indierockband Young The Giant heeft dit jaar het titelloze debuutalbum uitgebracht, geproduceerd door Joe Chicarelli (U2, Beck, My Morning Jacket en Minus The Bear). De Schotse formatie Broken Records maakt een mix van folk en indie. Vorig jaar kwam hun tweede album ‘Let Me Come Home’ uit. Eveneens uit Schotland is de formatie FOUND. De band uit Glasgow maakt een mix van garagerock, melodische pop en elektronica. The Deer Tracks is een Zweeds electroduo bestaande uit David Lehnberg en Elin Lindfors. Debuutalbum ‘Aurora’ kreeg lovende kritieken van onder andere NME, The Guardian en Clash Magazine.Uit Australië komt de formatie Cloud Control. ‘Bliss Release’ uit 2010 is het debuutalbum van de band die indierock met een vleugje folk speelt. Het Engelse Little Comets speelt indierock. Het viertal uit Newcastle bracht dit jaar debuutalbum ‘In Search of Elusive Little Comets’ uit. Uit New York komt R&B singer-songwriter Marques Toliver, één van de artiesten op SXSW dit jaar. Hij werkte onder andere al samen met Adele, TV On The Radio, Grizzly Bear en Bat For Lashes. De Belgische melodische rockband Intergalactic Lovers won in 2009 ‘De Beloften’ en deze week kwam het titelloze debuutalbum uit met daarop onder andere de singles ‘Fade away’ en ‘Delay’. De laatste bevestiging van vandaag is die van Arsenal, niet te verwarren met het voetbalteam uiteraard. Het gaat hier namelijk om het Belgische producersduo Hendrik Willemyns en John Roan, die een mix van pop, hiphop en wereldmuziek maken.

23 maart: Nieuw bevestigd voor Walk The Line: The Pigeon Detectives, PVT, Creep, Hundreds, Little Trouble Kids, The Boxer Rebellion en The Staves.

17 maart: Het Walk The Line festival zal op zaterdag ook een bijzonder nachtprogramma presenteren. Vanaf 00.30 uur kunnen bezoekers genieten tot in de kleine uurtjes. Het nachtprogramma zal plaats vinden in het Paard van Troje. DJ Marc Pollen, The Subs en Crystal Fighters zijn de acts die bekend zijn gemaakt door de organisatie voor het speciale nachtprogramma. De sound van The Subs wordt wel omschreven als electroravepunk en is uitgegroeid tot een echte live sensatie. Crystal Fighters mixt folk met een eigentijdse dance sound. De band staat garant voor een opzwepende liveshow. Hagenees Marc Pollen draaide als dj al naast grootheden als Tiesto en Michel de Hey. In zijn energieke sets wisselt hij van deep progressive tot groovy tech. Bezoekers met een festival passepartour hebben tevens toegang tot dit nachtprogramma. Ook zijn er nightticktes los verkrijgbaar.

9 maart: Er zijn weer vier nieuwe namen voor de tweede editie van het Walk The Line Festival bekend gemaakt. Op zaterdag 14 mei staat er een samenwerking met de Canadese organisatie Canadian Blast op het programma. Canadian Blast, een organisatie die veelbelovende Canadese bands met internationale potentie steunt, zal in de Rootz vier Canadese bands presenteren. Op het programma staan Olympic Symphonium, Brasstronaut, The Mountains & The Trees en ZEUS.

1 maart: Vandaag zijn de eerste namen naar buiten gebracht. Zo is onder andere bevestigd dat de Amerikaanse rockband Cold War Kids zal optreden. De band bracht in 2006 het debuutalbum ‘Robbers & Cowards’, in 2008 gevolgd door ‘Loyalty To Loyalty’. Begin dit jaar kwam na drie jaar het derde album ‘Mine Is Yours’, door 3VOOR12 verkozen tot Album van de Week. Single ‘Louder than ever’ is regelmatig te horen op de Nederlandse radio. Na optredens in 2007 en 2009 op Crossing Border, komt de Amerikaanse formatie Akron/Family nu ook naar Walk The Line voor een optreden. De in 2002 opgerichte formatie maakt experimentele rock met folk invloeden. Eerder dit jaar kwam het zesde album ‘Akron/Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT’ uit. Andere bevestigingen zijn er onder andere van de Belgische belofte Low Vertical, de Britse folkrockband Erland and the Carnival en de Ierse indieband Kowalski.

18 februari: Vorige week konden we al een paar namen voor de tweede editie van Walk The Line noemen, namelijk In-Flight Safety en Akron/Family, en vandaag kunnen we er daar nog twee aan toevoegen; Thus:Owls en The Olympic Symphonium. Beide bands melden op hun MySpace in mei naar Den Haag te komen. Thus:Owls is een Zweedse experimentele popband rondom Erika Angell. Debuutalbum ‘Cardiac Malformations’ kwam uit in 2009. Folk/popformatie The Olympic Symphonium is afkomstig uit Canada en bestaat uit Nick Cobham, Kule Cinjak en Graeme Walker. Inmiddels is hun derde album ‘The City Won’t Have Time To Fight’ uit. Deze bands zijn nog niet bevestigd door de organisatie. Wel is zeker dat de Haagse bands Pitch Blond, Pop Up Animal Kids en The Deaf zullen optreden tijdens het Walk The Line Festival op 13 en 14 mei.

10 februari: In maart worden de eerste bevestigingen voor het festival bekend gemaakt, maar op internet zijn al wat namen te vinden. Zo melden verschillende websites dat de Canadese band In-Flight Safety op 14 mei naar Den Haag gaat komen. De indie band speelt in maart ook op SXSW. Ook Akron/Family wordt door verschillende bronnen gemeld als één van de artiesten van Walk The Line 2011. De Amerikaanse folkrock formatie speelde eerder al op Crossing Border (in 2007 en 2009).