Festivalkriebels 2011: Vlietpop

Kraak & Smaak, Kern Koppen, The Fudge en meer

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Het festival Vlietpop vindt op zaterdag 18 juni voor de 27e keer plaats in het Zijdepark in Leidschendam. In de traditionele Vlietpop-tent zal een flink aantal acts uit de regionale en nationale muziekscene zichzelf presenteren. Op de avond voor het festival is er een speciaal optreden van Pink Project. De eerste namen voor Vlietpop zijn vandaag bekend gemaakt.

Kraak & Smaak, Kern Koppen, The Fudge en meer

Het festival Vlietpop vindt op zaterdag 18 juni voor de 27e keer plaats in het Zijdepark in Leidschendam. In de traditionele Vlietpop-tent zal een flink aantal acts uit de regionale en nationale muziekscene zichzelf presenteren. Op de avond voor het festival is er een speciaal optreden van Pink Project. Het programma is inmiddels compleet.

17 mei: Met de bekendmaking van de laatste vijf acts, is het programma van Vlietpop 2011 compleet. Zo zal onder andere de formatie Kraak & Smaak optreden. De uit Leiden afkomstige dance band is onder andere bekend van de hitsingle ‘Squeeze me’. Ook de Haagse hiphopformatie Kern Koppen zal optreden. Met debuutalbum ‘Eén’ kreeg de band veel lovende kritieken. Dansbare rock is er in de vorm van The Medics. De band is te vergelijken met acts als The Strokes, Vampire Weekend en The Killers. De Haags/Amsterdamse band The Fudge is op dit moment druk bezig met het debuutalbum. Met hun stevige rocksongs die doen denken aan bijvoorbeeld The Mars Volta, wisten de heren al te overtuigen op de KoninginneNach. N staat de band dus ook op Vlietpop. De laatste toevoeging aan het programma, is de band PleaSe!, een Amsterdamse hiphopformatie.

8 mei: Gisteravond heeft de Rotterdamse formatie Dropskill de finale van de Vlietpopslag gewonnen, en daarmee een plekje in de line-up van het festival gekregen. Dropskill maakt een mix van hiphop en rock. “De komische zanger/rapper met een zachte G en vetkuif zweepte vanaf minuut één de zaal op. De zaal was warm en het publiek ging net als de band helemaal los bij ieder nummer”, aldus de jury van de Vlietpopslag. De overige finalisten waren Stringfield Villains en New York Diesel.

7 april: Opvallend aan de eerste bevestigingen van Vlietpop, is dat ze alle drie eerder deze week ook al werden bevestigd door het Life I Live Festival. Zo zal onder andere de Haagse reggaeband Splendid optreden. Binnenkort verschijnt hun nieuwe single ‘Again’ bij PIAS. Ook Dazzled Kid, het soloproject van Voicst-frontman Tjeerd Bomhof, zal op Vlietpop optreden. De derde en laatste bevestiging is die van Handsome Poets. De formatie uit Gouda nam samen met de Haagse producer Erik Schurman een album op die vorige week uit is gekomen. Schurman schreef tevens mee aan de nummers van de band.