Festivalkriebels 2011: Schollenpop

Programma compleet met onder andere Killing Joke

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Het op het Zuiderstrand van Scheveningen gevestigde gratis festival Schollenpop vindt op zaterdag 6 augustus voor de vijftiende keer plaats. Ook dit jaar zijn er weer twee podia, het hoofdpodium en het House Of Rock podium. Vandaag zijn de laatste namen bekend gemaakt en is het programma compleet.

Programma compleet met onder andere Killing Joke

Het op het Zuiderstrand van Scheveningen gevestigde gratis festival Schollenpop vindt op zaterdag 6 augustus voor de vijftiende keer plaats. Ook dit jaar zijn er weer twee podia, het hoofdpodium en het House Of Rock podium. Vandaag zijn de laatste namen bekend gemaakt en is het programma compleet.

22 juni: De laatste namen zijn vandaag bekend gemaakt. Zo zal onder andere de Britse postpunk formatie Killing Joke optreden. De band is in 1978 opgericht en is voornamelijk bekend door de hit ‘Love like blood’. In 2003 nam de band nog het album ‘Killing Joke’ op met drummer Dave Grohl. Inmiddels is de band weer actief in de originele bezetting bestaande uit Jaz Coleman, Youth, Geordie Walker en Paul Ferguson. Ook de Haagse reggaeformatie Splendid zal optreden. De band presenteerde dinsdag hun vierde album getiteld ‘Connect Back To The Stars’. Dotan is net als Splendid 3FM Serious Talent en scoorde met ‘This town’ een flinke hit. Voor de kinderen zijn er optredens van de Haagse zangeres Darcey en de Amsterdamse zanger Monsif.

12 juni: De Haagse bluesband DUF heeft de voorrondes voor Schollenpop gewonnen en wint daarmee een plekje in de programmering van Schollenpop. De band zal het House Of Rock podium gaan afsluiten. Onlangs werd ook bekend dat de Britse metalband Die So Fluid zal optreden op het Scheveningse festival.

29 april: Vandaag zijn bijna alle namen van het House Of Rock podium bekend gemaakt. Op dit podium staat talent uit de Haagse regio op het programma. Zo zal onder andere de live drum ’n bass act Supra Naturals optreden. De formatie presenteerde onlangs hun debuut-EP in de SuperMarkt. De Nederlandstalige urbanact De Kraaien zal op Schollenpop ongetwijfeld weer voor een knotsgek feestje gaan zorgen, compleet met verkleedpartijen en opblaasdieren. De Haagse crossover rockband F bracht de afgelopen maanden al vier singles uit, wat hen bracht tot De Wereld Draait Door, 3FM en een hoge notering in de iTunes Top 100 met ‘Fever’. Ook het optreden van The Upstairs is bevestigd en daarmee staat er ook een flinke dosis Haagse rock op het podium. De laatste naam die bekend is gemaakt, is die van Soul Sister Dance Revolution. Eerder stond de band al op de Haagse PopWeek en de KoninginneNach met hun alternatieve rock. Er wordt nog één naam aan het House Of Rock podium toegevoegd, namelijk die van de winnaar van de voorrondes. De finale is op zaterdag 11 juni.

22 maart: De eerste bevestigde act is Lola Kite. Het trio maakt muziek dat het best kan worden omschreven als psychedelische indierock. De band stond eerder op Stukafest, Popronde, Noorderslag en Into The Great Wide Open. In januari 2011 verscheen debuutalbum ‘Lights’ met daarop de veelal gedraaide single ‘Everythings better’. Ook zangeres Krystl is geboekt voor het festival. Lekker in het gehoord liggende popmuziek, met invloeden uit de rock en soul. Met het nummer ‘Golden days’, ook te horen in de commercial voor een alcoholische drank, werd een flinke hit. Binnenkort zal haar eerste album uitkomen. De derde en laatste bevestiging voor Schollenpop 2011 is Sonic Syndicate, een Zweedse metalband. Het zestal maakt melodische metal en is bijvoorbeeld te vergelijken met In Flames. Het derde album ‘We Ruled The Night’ is inmiddels uit.