Superbasz krijgt climax met optreden Rät N FrikK Superbasz krijgt climax met optreden Rät N FrikK

Duo geeft overtuigende show in SuperMarkt voor uitzinnig publiek

, Tino van Leeuwen

Superbasz krijgt climax met optreden Rät N FrikK

Duo geeft overtuigende show in SuperMarkt voor uitzinnig publiek

Tino van Leeuwen ,

Afgelopen donderdag 3 februari vond in de SuperMarkt het evenement Superbasz plaats. Voor het eerst op een andere locatie dan het Paard van Troje, waar Basz alweer een tijd meedraait als onderdeel van het VRIJ!-concept. Vanaf 2011 is het feest, waar dubstep en drum’n’bass de boventoon voeren, tweemaandelijks in de SuperMarkt te vinden. De editie van donderdag was een instant succes, wat vooral te danken was aan het overtuigende optreden van Rät N FrikK.

Duo geeft overtuigende show in SuperMarkt voor uitzinnig publiek

Afgelopen donderdag 3 februari vond in de SuperMarkt het evenement Superbasz plaats. Voor het eerst op een andere locatie dan het Paard van Troje, waar Basz alweer een tijd meedraait als onderdeel van het VRIJ!-concept. Vanaf 2011 is het feest, waar  dubstep en drum’n’bass de boventoon voeren, tweemaandelijks in de SuperMarkt te vinden. De editie van donderdag was een instant succes, wat vooral te danken was aan het overtuigende optreden van Rät N FrikK.

Officieel gaat Superbasz om 22.00 uur van start, alleen is er op dat moment nog niemand te vinden op de dansvloer. Het is misschien wel het drukst in de rookruimte, gelegen op de eerste etage. Maar naarmate middernacht dichterbij komt, begint het beneden ook steeds drukker te worden. Niet heel vreemd, want Rät N FrikK maken zich klaar voor hun optreden. En daar komen de meesten ook voor; zodra het duo ten tonele verschijnt, is het ineens bomvol op de dansvloer.

Eelco en David, zoals de roepnamen van Rät N FrikK luiden, hebben zich goed voorbereid op hun show. Met volle vaart knallen de beats van FrikK door de SuperMarkt, waarbij de krachtige raps van Eelco het publiek in de ban houden. Aan zelfvertrouwen geen gebrek: de twee hebben zelfs de filmploeg van Tweenulvoor ingeschakeld om alles te laten vastleggen. Logischerwijs staan de lenzen regelmatig gericht op de losgeslagen jongeren, die springen en pogoën alsof het niks is.

Naast veel materiaal van hun debuutalbum zitten er ook vier nieuwe nummers verwerkt in de set. Naar eigen zeggen ‘laatste moment werk’, maar dat is niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Er zit ook een aantal verrassingen in de show, zo doet Wouter Bakker (ten tijde van de band R.A.T. voor het laatst op het podium) een nummertje mee en leveren toetsenist Kees Balde en bassist Callous MB een energieke bijdrage aan het geheel. Dat Wouter technische problemen met zijn gitaar heeft, haalt helaas wel wat vaart uit de show.

Als klap op de vuurpijl komen bij het finalenummer alle gastmuzikanten nog eens het podium op, nu zonder instrument, maar met clownsmaskers op. De gekte is compleet en als de song klaar is, wordt er geen toegift gespeeld. Wat op te vatten is als een statement, in een tijd waarin elke andere act dat standaard wel doet, zeker met zo’n uitzinnig publiek. De muziek wordt voortgezet met een aantal dj’s, waaronder DJ Phyra, die vocaal ondersteund wordt door Quest-One MC - tevens host van de avond. Rest nog de vraag wanneer Rät N Frikk nu eens landelijk succes gaan boeken?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag