Ultiem kerstgevoel bij Handsome Poets

Kersttour niet af zonder kerstliedjes

Loïs Koot | Foto's: Jan Piet Hartman ,

Tassen vol cadeautjes, kerstlichtjes in de straten en winkels die een topomzet draaien. Iedereen die even klaar was met de drukte voor kerst, was te vinden bij Handsome Poets. De band speelde 22 december in de kleine zaal van het Paard van Troje.

Kersttour niet af zonder kerstliedjes

Tassen vol cadeautjes, kerstlichtjes in de straten en winkels die een topomzet draaien. Iedereen die even klaar was met de drukte voor kerst, was te vinden bij Handsome Poets. De band speelde 22 december in de kleine zaal van het Paard van Troje.

Voordat Handsome Poets begint is er een kort voorprogramma. De blazers van het Schoonhoven Brass Kwintet staan in het midden van de zaal en brengen kerstliedjes ten gehore. Door de door The Sissies uitgedeelde glühwein zorgt dit voor een ultiem kerstgevoel. Het kwintet speelt zo’n twintig minuten, waardoor het wachten toch wel erg lang duurt. Handsome Poets doen momenteel een kersttour en de kerstboom met slingers en verlichting op het podium en huiselijke kroonluchters laten wat dat betreft niets te raden over. Het lijkt erop dat je thuis op de grond voor de kerstboom spelletjes aan het spelen bent. Niets is minder waar, want de band begint meteen goed met ‘Call Back Tomorrow’.

Een groepje van een stuk of tien jonge meiden neemt het thema van de kersttour erg letterlijk; ze springen de zaal rond met een gewei op hun hoofd. Terwijl zanger Tim van Esch de zaal inpakt, staan veel andere meisjes voor het podium met grote ogen naar de bandleden te kijken. "als blikken konden versieren…" Tijdens ‘Say Goodbye’ springt Tim het podium af om in het midden van de zaal a capella verder te gaan. Deze avond spelen ze ook een gloednieuw nummer, ‘Sing For You’, wat goed in de smaakvalt bij het publiek. Het is een nummer wat je niet zo snel zou verwachten bij de opgewerkte pop die we al kennen van de band.

Met het nummer ‘Blinded’ is het balletje gaan rollen voor Handsome Poets. Het nummer werd voor de film ‘Chance’ opgenomen en opgepikt door landelijke radiostations. Het lied kan niet worden overgeslagen en enkele seconden later zijn het niet meer alleen de hertengeweien die op en neer springen, maar de rest van het publiek ook. 3FM heeft een speciaal plaatsje in het hart van de bandleden. Ze werden 3FM Serious Talent en donderdagochtend stonden ze nog in Leiden om het goede doel te steunen. Nu Serious Request weer bezig is, kunnen luisteraars nummers aanvragen voor een geldbedrag. Tim roept het publiek op een nummer van Handsome Poets aan te vragen en dan liefst 'Silence is Sexy', zijn favoriete nummer.

Een kerstboom op het podium en kroonluchters aan het plafond geven de show het ultieme kerstgevoel. Wat kan dat nog meer versterken? Kerstnummers! Natuurlijk ontbreken die niet en in het encore speelt Tim samen met toetsenist Nils Davidse ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’. Zodra de rest van de band erbij komt, spelen ze ‘Merry Christmas Everybody’ en sluiten ze het vierde optreden van hun kersttour geweldig af.