LVC supports Serious Request blog #3

Dag 7: Serious hangover

Leontine de Reede | Foto's Coen Bastiaanssen ,

31.187 euro. Eerst maar even het bedrag noemen dat LVC met de belangeloze inzet van vrijwilligers, samenwerkende partijen en artiesten heeft opgehaald.

Dag 7: Serious hangover

31.187 euro. Eerst maar even het bedrag noemen dat LVC met de belangeloze inzet van vrijwilligers, samenwerkende partijen en artiesten heeft opgehaald.

Gisteravond kwam 3FM voor de vierde keer langs in LVC. Ditmaal niet alleen om verslag te doen van het muziekspektakel, maar vooral ook om een cheque op te komen halen. Vanaf het podium in LVC presenteerde LVC-directeur Ruud Visser samen met Pieter Both (Beef, JAH6) een cheque aan 3FM-dj Barend van Deelen. Via een verbinding met het Glazen Huis werd het bedrag live in de uitzending bij Gerard genoemd. Een bijzonder moment. Zeker omdat het substantiële bedrag een verschil kan maken, maar ook vanwege het kerstige saamhorigheidsgevoel. Nog niet bekomen van de Rave 4 Mama – een techno marathon van 14 uur die er eerder op de nacht/dag behoorlijk had ingehakt – en de Barry Badpak bingo show danste het LVC-personeel in een regen van champagne de stress van zich af.

Tot diep in de nacht was het feest, want het mag gevierd worden dat de top van de Nederlandse muziekscene zijn ding is komen doen voor het Leidse publiek. En ook nu gaan wij nog een dag door. Met Serious Hangover kateren wij uit. Een vers getapt biertje, de platenkist van DJOP en de dikke surf van Black Tarantula, helpt bezoekers en medewerkers weer op de been voor de laatste stuiptrekkingen van het Serious Request circus dat Leiden een week lang heeft beheerst. Na het eindfeest op de Beestenmarkt met 3FM acts, trapt het LVC nog een keer vol het gas in voor het goede doel om daarna vredig de eerste kerstdag door te slapen.